– Hunder bedre enn barn

 *** Local Caption *** Barn som oppfører seg dårlig på restaurant er like ille som frekke lastebilsjåfører, mener britisk journalist.

*** Local Caption *** Barn som oppfører seg dårlig på restaurant er like ille som frekke lastebilsjåfører, mener britisk journalist. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Brannfakkel om barn på restaurant.

DEL

[Nettavisen]  «Enten vil du juble over dette innlegget, eller så har du mest lyst til å helle en tallerken spaghetti over hodet på dama», skriver Daily Mail.

Anledningen er innlegget til mediepersonlighet Janet Street-Porter om hvordan hun syns dårlig oppdratte barn ødelegger for alle andre på restaurant.

Journalisten og TV-personligheten, som også har vært med i Master Chef  i Storbritannia, er ikke nådig i den krasse kritikken heller.

«Hvor mange matopplevelser blir ikke ødelagt fordi du blir tvunget til å overdøve en kakofoni av noe lite og sint noe, i en bleie?»

Barn dominerer samfunnet vårt

Hun forteller så at barn som oppfører seg dårlig på restaurant er på hennes «Fem på topp-hatliste»  sammen med menn i hvite og blanke sko, kvinner som lyver om at de har tatt plastisk kirurgi, folk som liker drinker med kirsebær i og frekke lastebilsjåfører.

«Har dere lagt merke til at i den moderne verden i dag så er det de barnevennlige stedene som får vår empati. Akkurat som barn dominerer samfunnet vårt og ingen har guts til å stille spørsmålstegn ved denne latterlige antakelsen» skriver hun i sin kronikk i Daily Mail.

- Hva med resten av oss?

Street-Porter mener at det har skjedd et rollebytte de siste tiårene, og kritiserer at spisesteder stolt annonserer at de ønsker velkommen til alle mødre med barn, sammen med deres dobbeltvogner, barnestoler og ammebager. I tillegg har hun sett seg lei på at mødre tar over kafeer og restauranter på alle steder «de klarer å skvise barnevogna si inn i».

«Hva med resten av oss, vi som gjerne vil få nyte et måltid uten en liten unge (som vi ikke engang er i slekt med) som selskap?»

Av ting hun er spesielt irritert over nevnes:  Høyt støynivå, mødre som lukker ørene for ungenes skriking, bæsjebleier som helt tydelig MÅ skiftes nå.

 «Lukten er ekkel og et viktig argument for babyfri soner på fly og alle steder som serverer mat.» (ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken