Gå til sidens hovedinnhold

Nordlandsbanen stengt i helga

Artikkelen er over 3 år gammel

(AvisaNordland): Lørdag og søndag er Nordlandsbanen stengt.

Det melder Bane Nor på sine hjemmesider.

Årsaken er at det skal  gjøres en rekke jobber og opprustninger på hele strekningen mellom Trondheim og Bodø:

På nordre del av banen skal det også gjøres en rekke ulike jobber. Blant mye annet skal det jobbes med sporvekselvarme i Bodø, mellom Fauske og Bodø skal det kjøres på ny pukk i sporet, og på Oteråga og ved Fauske blir det arbeid med kabler og signalanlegg, melder Bane Nor.

Mellom Dunderland og Bolna skal det bygges en støttemur og legges inn tre stikkrenner. Svillebytte blir det blant annet ved Finneidstraumen, mellom Bjerka og Mo i Rana og mellom Stod og Starrgrasmyra. Det blir også lagt inn nye stikkrenner flere andre steder, og gjort arbeid med rassikring. Arbeid med føringsveier og sporkryssinger for fiberkabler er andre stikkord denne helga.

Mellom Ørtfjell og Lønsdal blir det pakking av planoverganger frem til Lønsdal, og ved Mosjøen blir det arbeider på Skjerva bru.

Det settes opp buss for tog på de fleste avganger. Sjekk NSB sine sider for info.

Ved planlagte driftsavvik hvor NSB kjører alternativ transport for fjerntog vil det dessverre ikke være mulig å få med sykkel. Dette skyldes begrenset lasteplass på alternativ transport, og man må derfor prioritere bagasje fremfor frakt av sykler.
Dette gjelder på strekningene Oslo-Bergen, Oslo-Stavanger, Oslo-Trondheim og Trondheim-Bodø.

Kommentarer til denne saken