Det skjer i selskap med matarrangementene Ein prosit i Rimini, Al Meni i Italia, Healthy Boy Band i Wien, Food on the Edge i Galway, SOE Kitchen 101 i Berlin og Parabere Forum i Oslo - blant andre.

- Hva betyr det for dere å bli nominert?

- Det er selvføleglig et tegn på at vi er lagt merke til utenfor by- og landegrensene. Det var ganske tilfeldig at jeg oppdaget det, jeg har ikke fått noe signal om nominasjonen, sier Per Theodor Tørrissen, prosjektleder for Arktisk Mat. Han forteller at kårlinga er ny av året og juryen består av de beste kokkene i verden, samt en del matjournalister.

- De ville lage ei slags kåring, ikke bare av de beste restaurantene, men også beste matevent. Kåringa blir i Paris i febrar 2019.

- Vil nominasjonen påvirke Arktisk Mat 2019?

- Den gir oss mer oppmerksomhet, og jeg håper at det merkes blant sponsorer og samarbeidspartnere. Det vil gjøre oss mer troverdig. Planen for Arktisk Mat er å utvikle det enda mer.

- Fører nominasjonen til ekstra press?

- Jeg tror det som gjør at vi har fått oppmerksomhet er det konseptet vi har, og det skal vi ta vare på.

- Skal nominasjonen feires?

- Selv skal jeg på jobb nå, så det blir neppe noe feiring. Men det føles ganske surrealistisk. Arktisk Mat er tross alt bare et skoleprosjekt som kanskje har tatt litt av.

Målet med Arktisk Mat er å profilere akritske ressurser, bygge kompetanse og nettverk. Prosjektet eies av Mosjøen videregående skole.