Gå til sidens hovedinnhold

Her er rådene fra arbeidsgiverne: – Dette ser vi etter

Artikkelen er over 3 år gammel

Strålende karakterer er ikke alltid utslagsgivende. Erfaring og evne til å skille seg ut er vel så viktig.

(Avisa Nordland) Det er Norges største studentavis, Universitas, som har snakket med de mest attraktive arbeidsgiverne.

Hvordan kaprer man egentlig drømmejobben?

– Den smarteste ingeniøren jeg har møtt i Google har knapt gått i 9. klasse. Det var han som fant opp Google Earth fra stuebordet sitt, og gjorde Google Maps ti ganger bedre over natta.

Det sier sjef for Google Norge, Jan Grønbech til studentavisa.

60 prosent av IT-studentene vil aller helst jobbe for milliardbedriften, heter det i artikkelen. Grønbech trekker fram viktigheten av ting som er gjort ved siden av studiene.

– Det er så mange som kommer ut med de samme karakterene. For å skille deg ut kan du for eksempel ha publisert ett eller annet, eller knekket en kode ingen andre har knekket.

For i en bedrift som mottar millionvis av søknader hvert år, gjelder det å ha en X-faktor.

Ta med alt på CV-en

– Jeg leste i avisa om en som påsto at en CV bare burde inneholde relevant erfaring. Det er jeg veldig uenig i. Om du har jobbet i med barn og unge, i en restaurant eller i en frivillig organisasjon, så bygger du erfaring som kan være relevant, sier Andreas Holst, direktør for læring og utvikling i Statoil.

Energiselskapet ansetter nyutdannede studenter hvert år, og søknad og CV preget av kvalitet, vil gi gode sjanser for jobb.

Utveksling gjennom utdanning trekkes også fram.

– Vi er et internasjonalt selskap, da hjelper det å ha litt internasjonal erfaring. Altså er utveksling en god fordel, det viser at du har vært ute og opplevd andre kulturer.

I samfunnsrettede jobber, anbefales det også å ta med en utfyllende CV.

– På CV-en burde man trekke fram alle jobber man har hatt som kan være relevante. Det som maler et bilde av hvem man er som person, forteller Ellen Brekke, HR-sjef i NRK.

Mastersyke?

Flere steder veier utdanningsgraden tungt. Statoil-direktøren presiserer imidlertid at man også ansetter kandidater med lavere grader.

– Det er en myte at vi bare ansetter folk med mastergrad. Inneværende år, og i fjor, ansatte vi også folk med bachelorgrad.

Totalbildet veier imidlertid tyngst

– Hvis du har gjort noe ved siden av studiene som har gitt deg ledererfaring, trekker det veldig opp. Evnen til å samarbeide er også viktig. Vi er en stor organisasjon som driver med mange spennende og komplekse ting, men det er vanskelig å få til ting alene, sier han.

Og erfaring kan komme godt med. Har du studert business er det ikke nødvendigvis karakterene som vektlegges, men den kompetansen man har opparbeidet seg ved siden.

– Vi anbefaler å bygge opp relevant erfaring, men det er mye som er relevant. Det viktigste er at du er nysgjerrig og vil lære nye ting. Det er mange ting man må kunne her som man ikke kan lære på skolebenken, forteller Glenn Erik Menkin, som jobber med rekruttering og «employer branding» i DNB.

– Man har gjerne en større rikdom av erfaringer hvis man har gjort ting ved siden av studiet. Hvis vi ser at noen har gitt noe tilbake til samfunnet på noen måte ser vi på noe positivt, sier Menkin.

Også han anbefaler å ta med så mye som mulig på CV-en.

– Det er ofte mange ting som gir god erfaring, selv om man kanskje ikke tenker på det. Hvis man skriver opp alt man har gjort, så får heller vi vurdere hva som er relevant.

Internasjonal erfaring

Av andre attraktive arbeidsgivere, trekkes utenriksdepartementet inn. Her ser man etter folk som kan jobbe under krevende omstendigheter, og som har bred kompetanse.

– Utenrikstjenesten har totalt om lag 2500 ansatte og vi trenger medarbeidere med variert bakgrunn, erfaring og personlighet, forteller Guri Solberg, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet (UD).

Internasjonal erfaring veier, ikke overraskende, tungt.

– I tillegg til studier i utlandet er det flere andre måter å opparbeide seg internasjonal erfaring på. For eksempel gjennom praktikantopphold ved en norsk ambassade, gjennom et utvekslingsopphold, eller arbeid i frivillige organisasjoner, forklarer Solberg.

Kommentarer til denne saken