De siste månedene har #metoo bredd om seg og blitt et globalt fenomen. Så langt har det til dels blitt veldig bransjespesifikk og noe som i hovedsak har involvert det øvre sjiktet i samfunns- og næringslivet.
Men metoo-historier finnes ikke bare blant politikere, skuespillere og i mediebransjen. Det foregår i alle kriker og kroker av vårt samfunn. I samarbeid med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen vil Helgelendingen nå få fram folkets metoo-historier. Hva med den innpåslitne barsjefen, eller dusten av en salgsleder, eller den klåfingrete kvinnelige økonomisjefen?
– Helgelendingen ønsker at leserne skal dele sine metoo-historier og vi har nå opprettet en spørreundersøkelse. Undersøkelsen er selvfølgelig helt anonym, men man er også velkommen til å kontakte en av Helgelendingens journalister hvis man ønsker det, sier nyhetsredaktør Marit Almendingen
Til tross for et enormt fokus på seksuell trakassering de siste månedene kan definisjonen på #metoo for noen fortsatt være uklar.
– Med Metoo mener vi at en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet og støtter andre som har opplevd det samme, forklarer Almendingen.
På kvinnedagen 8. mars. vil Helgelendingen, Nettavisen og en rekke av Amedia-aviser over hele landet presentere omfanget av #metoo i Norge.
– Med dette ønsker vi å sette dagsorden. Å gjøre Norge bedre. Å markere en felles parole. Vi skal rett og slett speile #metoo slik hele Norge ser det. Jeg håper leserne deler sine historier, sier, Marit Almendingen.