Helgelending slo, sparket og drapstruet politiet - så tisset han i cella og smurte blod på veggene

DEL

En helgelending i midten av 20-årene er i Alstahaug tingrett dømt til 30 dagers fengsel for vold mot en offentlig tjenestemann. Da rettssaken gikk for Alstahaug tingrett i starten av februar erkjente han seg skyldig etter tiltalebeslutningen.

Det var på vinteren i fjor at politiet ble tiltalt til en adresse i Mosjøen grunnet ordensforstyrrelse. Da betjentene forsøkte å fjerne den tiltalte fra adressen, dyttet, slo og sparket han mot dem. En av dem ble truffet i ansiktet, og under transporten til politistasjonen og ved innsetting i politiarrest drapstruet den tiltalte en annen betjent.

Tiltalte truet også med å drepe ekskjæresten sin, og da politiet hadde fått han inn i en fengselscelle, smurte han sitt eget blod og spytt utover celleveggene og celledøra og urinerte på gulvet foran døren.

I retten forklarte den tiltalte mannen at han var i en sårbar livssituasjon og under tung påvirkning av alkohol da hendelsen skjedde. Han forklarte også at han har sluttet å drikke seg full, samt at han anser handlingene som ufyselige.

Artikkeltags