Gå til sidens hovedinnhold

Millionrettssak utsatt for andre gang

Artikkelen er over 3 år gammel

Alstahaug tingrett har på nytt utsatt rettssaken mellom Herøy kommune og entreprenørselskapene Contractor Bygg AS og Entrepretor AS. Saken har allerede vært utsatt en gang tidligere, og skulle startet i Sandnessjøen på tirsdag.

Mosjøselskapet Entrepretor AS og Contractor Bygg AS (som er hjemmehørende på Herøy) har stevnet Herøy kommune for brudd på reglene om offentlig anskaffelser i forbindelse med bygging av det nye helsehuset i kommunen. De to entreprenørselskapene krever at den inngåtte kontrakten kjennes uten virkning og at de tilkjennes erstatning på over sju millioner kroner.

Det er nok en gang Herøy kommune som ber om at saken må utsettes. De begrunner det med at saksøkerne nå også ber retten ta stilling til om Herøy kommune har brutt reglene om offentlige anskaffelser også i tidligere anskaffelsesprosesser. Herøy kommune gjør det klart at de ikke har mulighet til å forberede saken forsvarlig når den har blitt utvidet på denne måten.

XO Construction AS, som fikk jobben med å sette opp det nye helsehuset, hevder at de formelt ikke fikk stevningen i saken før 20. oktober, og at de trenger tid til å områ seg med tanke på selskapets rolle i saken.

Argumentet om at XO Construction må sikres mulighet til å ivareta sine interesser har vunnet gehør hos konstituert tingrettsdommer Møyfrid Eggebø. Hun har tidligere sagt nei til utsettelse og oppdeling av saken.

Nå legger retten til grunn at saken kan berammes i februar, og at det behandlingen unnagjøres på 10 dager. Dommeren skriver avslutningsvis at XO Construction må ta stilling til hvorvidt de ønsker å være aktør i saken i god tid før det.

Kommentarer til denne saken