Nekter straffskyld etter bombetrusler i Sandnessjøen

BOMBETRUSSEL: Tungt bevæpnet politi undersøker en søppelkasse utenfor flyplassen i Sandnessjøen før de tar seg inn i bygget. Truslene viste seg å være falske.

BOMBETRUSSEL: Tungt bevæpnet politi undersøker en søppelkasse utenfor flyplassen i Sandnessjøen før de tar seg inn i bygget. Truslene viste seg å være falske. Foto:

Mannen i 60-årene møtte i retten i Sør-Trøndelag tingrett, men nekter straffskyld for å ha ringt inn bombetrusler til både tingretten og flyplassen.

DEL

(iSandnessjøen) Det var den 11. september i fjor at politiet stengte av deler av sentrum i Sandnessjøen etter at det var mottatt bombetrusler mot Alstahaug tingrett.

Senere på dagen ble det også meldt inn en bombetrussel mot flyplassen på Stokka. Bevæpnet politi i full beredskap ble kalt ut i begge tilfeller, men truslene viste seg å være tomme.

En mann i 60-årene ble tiltalt for truslene, og han møtte onsdag i Sør-Trøndelag tingrett. Det var NRK Nordland som først skrev om saken.

Mannen nekter straffskyld og mener han var og fortsatt er psykotisk. Rettspsykiaterne er derimot av motsatt oppfatning og mener mannen er tilregnelig og dermed kan holdes ansvarlig for handlingene.

Artikkeltags