Beslagla hjemmelagde våpen

BESLAG: En mann er dømt for oppbevaring av hjemmelagde våpen etter et beslag i fjor. ILLUSTRASJONSFOTO

BESLAG: En mann er dømt for oppbevaring av hjemmelagde våpen etter et beslag i fjor. ILLUSTRASJONSFOTO

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En mann i 40-årene fra Helgeland er dømt for oppbevaring av en mengde ulike våpen og trusler.

DEL

En hjemmelaget morgenstjerne, tre hjemmelagde batonger, to buer med piler og to Katana sverd ble beslaglagt av politiet hos tiltalte i mars i fjor. Et slikt beslag innebærer brudd på Våpenlovens paragraf 33. I tillegg inneholder dommen i Alstahaug tingrett brudd på Straffelovens paragraf 227, som omhandler trusler.

Truet på Facebook

Truslene skal være mot en bekjent og er blitt sendt til fornærmede via Facebook. Tiltalte har også ved en anledning sagt til en polititjenestemann at han skulle banke fornærmede hver dag. Det er også på det rene at tiltalte i denne perioden var generelt beruset. Tiltalte har også forklart for tingretten at han er diagnostisert med ADHD og angst og at han på grunn av dette får foreskrevet betydelige mengder medisiner. Han har videre forklart at han var sint og fortvilet fordi han mente fornærmede hadde stjålet medisin fra han i tillegg til et beløp på 6000 kroner.

Strafferabatt

Dommen i tingretten er på 16 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Retten bemerker at det i formidlende retning er tatt hensyn til at tiltalte har erkjent alle forhold og at det er begått konvensjonsbrudd fordi saken har ligget for lenge hos politiet.

Artikkeltags