Babydødsfallet: Aktor krever ni års fengsel for barnefaren

Artikkelen er over 1 år gammel

Aktor la i dag ned påstand om ni års ubetinget fengsel for barnefaren fra Helgeland som er tiltalt for å ha ristet sin tre måneder gamle baby, slik at hun døde.

DEL

Den tiltalte faren i 30-årene har blitt karakterisert som lettere psykisk utviklingshemmet. Likevel er både aktor og mannens forsvarer enig om at mannen er strafferettslig tilregnelig.

Under prosedyrene i dag uttalte aktor at tiltalte bør få en meget streng straff ut fra allmennpreventive hensyn.

– Ni år er en streng straff. Hadde tiltalte vært alminnelig mentalt utrustet ville han bli møtt med en påstand om fengsel i 15 år. Men tiltalte har en lettere psykisk utviklingshemming, og det må ha stor betydning, sier aktor Erik Thronæs til NRK.

Mannen er tiltalt for å ristet datteren med så stor kraft at hun fikk omfattende skader i hodet og døde, erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet i Alstahaug tingrett i forrige uke. I sin prosedyre argumenterer Thronæs for at ristingen er utført med forsett.

Ifølge mannens forsvarer Svein Holden forsto han ikke rekkevidden av sine handlinger. Både tiltalte og jentas mor har forklart i retten at ristingen av babyen var hans måte å trøste spedbarnet på.

Rettssaken etter babydødsfallet starter i dag - erkjenner å ha skadet barnet 

Både forsvarer og aktor trakk opp spørsmålet om forsett da drapssak startet i tingretten

Drapstiltalt far sier han husker dårlig og motsier sine egne forklaringer 

Artikkeltags