– Vi vil ha samlingsstedet på Leira og på klubbhuset. Det er pusset opp, og det er naturlig at vi starter der, sier Kristian Hansen som står i spissen for Halsøy ILs tradisjonsrike turmarsj og løp.

Det hele startet på 1970-tallet og da hadde også Halsøy IL flere store trimarrangement. Blant annet Marka Rundt som var et stort trimopplegg der folk syklet 15 km rundt Marka med start og mål på Leira.

Mange løyper

Åremma Rundt har hatt mange forskjellige utgangspunkt og løyper, og de siste årene har det vært start og mål på Kulstad barnehage like ovenfor Kulstad skole.

– Siste gang vi arrangerte var i 2019 før pandemien, så nå er vi i gang igjen og trekker arrangementet ned på Leira og klubbhuset, sier Hansen som ikke har eksakte løyper han kan fortelle om.

– De siste forberedelsene foregår nå, og det vi tenker er at løypene skal legges slik at det blir trafikksikkert. Det betyr at vi bruker overgangen ved Kroverten og at løypene går oppover Kulstaddalen. Den lengste løypa legger jeg opp mot Ollmoen og benytter undergangen ved rundkjøringa på vei tilbake. Så skal løypa gå den vanlige veien forbi avfallsanlegget og opp mot Hestremma før den bikker ned til Rynes, forteller løypeleggeren.

På vei tilbake skal de som deltar bruke de sikre overgangene over E6.

– Rundt 10 kilometer

Han vil at den lengste løypa skal bli rundt 10 kilometer, litt lenger enn den forrige.

– For de som ikke vil gå så langt skal vi ha en kortere løype. Vi skal lage en perfekt søndagstur for mosjonister, sier Hansen som vil lage ei løype rundt 10 kilometer.

– Det er mange mosjonsløpere i Mosjøen for tida, og de skal få ei løype som de kan bryne seg på og som er rundt 10 kilometer lang.

Siste gang Åremma Rundt ble arrangert var i 2019, og da var det 70 trimmere og 17 som løp på tid.

I 2017 ble det introdusert en ny løype, og Rolf Einar Jensen satte standarden med en løyperekord som har stått seg. Da var løypa 8,2 km og han vant foran Yngvar Hansen og Erik Nordstoga. Amalie Kristin Kandal var raskest blant kvinnene.

Da var den vanlige trimløypa på 5,8 km, og fulgte ikke den ekstra sløyfa nedover til Leira og bort til Rynes og opp til Hestremma.