– Klubbene har ikke flust med folk lenger som kan arrangere, og da må vi effektivisere. Vi har som mål å arrangere mer effektivt, og få mer aktivitet, sier Kristian Hansen i Halsøy IL.

Han forteller om den nye lysløypekarusellen som skal inneholde litt mer enn tidligere.

– Kveldsrennene er den viktigste arenaen vi har for rekruttering. Da blir det viktig å beholde den uhøytidelige rammen, og det blir viktig å få spesielt de unge til å trives på skirenn, sier han.

Arrangert siden 2006

I 2006 blåste naboklubbene Halsøy IL, Mosjøen IL og Kjærstad IL liv i den gamle lysløypekarusellen på ski, og det var veldig god deltakelse i det første rennet. De kalte det et prøveprosjekt det første året med tre renn, men senere kom Drevja IL og Herringen IL med slik at det ble fem renn hvert år. Nå har Drevvatn IL kommet med for første gang, og det blir seks renn denne vinteren.

Lysløypekarusellen har samlet mange deltakere hvert eneste år fra 2006. På det meste har over 100 deltakere deltatt på kveldsrennene.

– Enkel påmelding

Karusellrennene blir lagt opp slik at det er barneskirenn for de mellom 0-6 år først, og etterpå vanlig start for vanlige klasser.

– Nytt i år er at påmeldingen skjer på trim&vinn-appen utviklet lokalt av Flexboks, og vi holder påmeldingen åpen til like før start renndagen. Det betyr at man kan bestemme seg sent om man vil være med, og det er for øvrig gratis påmelding, sier Hansen som legger til at det i hvert renn blir en liten deltakerpremie.

Tidligere har arrangørene benyttet brikker, og det vanlige tidtakersystemet som klubbene disponerer sammen.

– Målet er å effektivisere her også, og nå står vi med en iPad og registrerer innkomsttider.

– Så mange forsøk man vil

Det første rennet i karusellen arrangeres på Sjåmoen onsdag 11. januar.

– Da skal vi blant annet sette opp det nye morsomme systemet klubbene har anskaffet. Det er et tidtakersystem med to porter, der man får se tida si med en gang på en skjerm. Vi bruker det på trening og ungene syns det er artig å gjøre så mange forsøk man vil. Vi kommer til å sette det opp på de andre rennene også der det passer slik på stadion, sier Hansen.

På Sjåmoen blir det kanskje en 50 meter sprint som blir lagt opp med dette systemet.

– Et uhøytidelig aktivitetstilbud som kommer i tillegg til den løypa de går i selve rennet. Ved påmelding velger man også om man vil registrere tida si i selve rennet, eller om man vil gå uten tidtaking, sier Kristian Hansen.

Lokalbank 1 Vintercup 2023:
Onsdag 11. januar, Mosjøen IL fristil
Onsdag 18. januar, Drevja IL klassisk (reservedato 25. januar)
Onsdag 1. februar, Halsøy IL klassisk (reservedato 8. februar)
Onsdag 15. februar, Kjærstad IL fristil (reservedato 22. februar)
Onsdag 8. mars, Herringen IL fristil (reservedato 15. mars)
Onsdag 22. mars, Drevvatn IL klassisk (reservedato 29. mars)