De skal lede avisa i en periode fram til en permanent erstatter etter eneleder Geir Arne Glad er på plass. Glad meldte i september at han ønsket å gå av. Nå er avgangen framskyndet på grunn av sykemelding.

– Jeg er glad for at både Marit og Ellen har takket ja til oppdraget, jeg er helt sikker på at dette er en svært god løsning for Mediehuset Helgelendingen, sier styreleder Bjarne Holgersen.

Kompetanse

Det er to erfarne medarbeidere som nå overtar ledelsen i avisa. Marit Almendingen (57), født og oppvokst i Rana, har jobbet i avisa siden hun kom til Mosjøen som nyutdannet i 1992. De siste fem årene har hun jobbet som nyhetsredaktør.

– Helgelendingen har en solid posisjon i lokalsamfunnene som vi dekker, og det er en stor oppgave å være ansvarlig redaktør. Jeg går til den nye oppgaven med skrekkblandet fryd. Jeg har en unik gjeng med kompetente journalister med meg og vi er godt rustet til å ivareta samfunnsoppdraget. Vi skal fortsette å fortelle de gode historiene, være nyhetsledende og dekke det som skjer av store og små hendelser. Vi vil engasjere leserne og stille kritiske spørsmål, sier Almendingen.

– Det er for øvrig første gang i avisas 92 år gamle historie at det er en kvinnelig sjefredaktør. Det er stort å få være med å skrive historie i den tradisjonsrike avisa vår, legger hun til.

Lang erfaring

Ellen Strøm Brodtkorb har også lang erfaring i mediebransjen. Hun har blant annet vært produksjonssjef, daglig leder i et av Helgelendingen og Rana Blads datterselskap og har i de siste årene bekledd rollen som markedssjef i mediehuset. Ellen har også bred erfaring fra ulike styreverv. Hun har blant annet vært styrerepresentant i Mosjøen og Omegn Næringsselskap, og er i dag nestleder i styret i Mosjøen Næringsforening. Ellen har lang erfaring fra forretningsdrift og inngående kjennskap til og forståelse for næringslivets utfordringer.

­– Avisa er en viktig for innbyggere og næringsliv, og jeg er veldig glad for at jeg kjenner våre abonnenter og næringslivet godt. Å lede Helgelendingen vil bli både utfordrende og interessant. Det er en solid bedrift og jeg tror at sammen med gode kollegaer vil dette bli gøy, avslutter hun.

Styreleder Bjarne Holgersen sier at jobben med å finne en permanent etterfølger fortsetter.

– Vi ser etter en leder som kan bygge videre på det gode fundamentet og som kan videreutvikle mediehuset, først og fremst digitalt. Til en permanent leder er på plass er avisdrifta i gode hender hos Marit og Ellen, sier Bjarne Holgersen.