Gå til sidens hovedinnhold

Anmelder NSB etter at 15-åring ble kastet av toget på ubemannet stasjon

Artikkelen er over 4 år gammel

En 15 år gammel gutt som skulle reise fra Mosjøen til Bjerka hadde en svært trasig reise, forteller guttens mor, Helene Møllevik, til NRK Nordland.

Nordgående og sørgående tog sto på stasjonen samtidig i Mosjøen, og gutten gikk på feil tog.

Da gutten ble klar over at han var på vei sørover med toget til Trondheim fikk han hjelp av en medpassasjer til å kontakte konduktøren.

- Konduktøren gir beskjed om at han får gå av på Trofors, forteller moren.

Moren forteller til NRK at sønnen blir fortvilet, men tør ikke annet enn å gjøre som han får beskjed om.

– Han er 15 år, og dette er en voksen mann i uniform som forteller ham hva han skal gjøre, sier Møllevik.

Fikk hjelp på sykehjemmet

15-åringen ble satt av på Trofors, som er en ubetjent stasjon. Noen dager før hadde gutten blitt frastjålet mobiltelefonen. Tynnkledt og uten mobil vandret han rundt til han kom til sykehjemmet der han fikk hjelp til å ringe mora.

Hun mener sønnen ble forlatt i en hjelpeløs situasjon, og har anmeldt NSB til politiet.

NSB opplyser til NRK at de ikke kan kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

– Dette fordi saken er anmeldt, og dermed en politisak. Men på generelt grunnlag kan jeg si at NSB søker å ivareta kundenes sikkerhet og konfort i hver enkelt tilfelle, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby til NRK.

Tredje gang at NSB kritiseres

Helgelendingen har tidligere omtalt to saker der NSB har fått sterk kritikk for å ha satt av passasjerer på den samme strekninga.

Første gang var i februar 2014 da en konduktør ba en asylsøker forlate toget på Svenningdal stasjon fordi billetten hennes ikke hadde rett dato. Det var minus ti grader og sterk vind. Kvinnen gikk seg bort og ble først funnet da bekjente i Hattfjelldal iverksatte en leteaksjon.

Saken ble tatt opp i Stortinget av Janne Sjelmo Nordås (Sp) fra Hattfjelldal.

I sommer var det en ny episode da Belal Khaled Onaizan skulle ta toget fra Mosjøen til Trofors, men ble med toget til Svenningdal da dørene ikke åpnet seg på Trofors.

Kommentarer til denne saken