Høy sikkerhet når sommertoget kommer til Trofors

PROGRAMLEDERE: Nicolay Ramm og Jeannette Platou skal lede sendinga fra Trofors.

PROGRAMLEDERE: Nicolay Ramm og Jeannette Platou skal lede sendinga fra Trofors. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Torsdag kommer NRKs sommertog til Trofors på sin åtte uker lange reise Norge på langs og tvers. Det er ventet stor publikumstilstrømning og mye aktivitet på stasjonen når det 230 meter spesialbygde togsettet kommer.

Med lokale arrangementer gjennom dagen, og med Reiseradioen og NRK Super på plass i tillegg til direktesendte Sommeråpent-programmer om kveldene blir stasjonene en publikumsarena litt utenom det vanlige der sikkerhetstiltakene fra Bane NOR og NSB skal bli litt lettere å få øye på, skriver Bane NOR i en pressemelding.

- På stasjonene har vi satt ut informasjonsplakater og delt ut brosjyrer med noen enkle togvettregler der vi ber publikum ta hensyn til annen togtrafikk utenom sommertoget, og at det er strengt forbudt og forbundet med livsfare å gå i togsporet eller å krysse sporet, sier Ellen Rindal, Bane NOR’s prosjektleder for sommertoget. - Selv om disse togvettreglene er selvfølgeligheter, som for eksempel at publikum og reisende må respektere informasjonsskilt og sperringer og følge anvisninger fra vaktpersonell, så er det grunn til å minne hverandre på disse for at sommertoget skal bli en sikker folkefest, sier hun.

Som en har sett fra NRKs sommersendinger tidligere år, regner Bane NOR med at mange vil stille opp med plakater, bannere og store flagg for å ønske sommertoget velkommen. Det tenker også Bane NOR er hyggelig, men Rindal understreker at det er forbudt å henge slike ting på strømmaster og broer over togsporet. – Gjennom kjøreledningene går det 16 000 volt, og da sier det seg selv at lange stenger, ballonger eller andre ting som kan komme i kontakt med strømførende ledninger utgjør en stor risiko, sier Rindal.

Artikkeltags