(Dagsavisen)  Lørdag braker det løs for verdens største fotballturnering på Ekebergsletta i Oslo.

Norway Cup samler flere titalls tusen barn og unge i uke 31. Oppfordringen fra Ruter, Statens vegvesen, NSB, Bane Nor og Norway Cup er å la bilen stå hjemme og reise kollektivt for å unngå lange køer.

Utfordrende 

Samtidig har Oslo S omfattende arbeider og svært redusert kapasitet. Helgen 5. og 6. august stenges det for all togtrafikk på sentralbanestasjonen. 

Østfoldbanen er stengt hele sommeren. I tillegg er Gjøvikbanen stengt mellom Oslo S og Grefsen, og det er redusert kapasitet mellom Oslo S og Lillestrøm.

Det er også arbeider i Svartdalstunnelen. På E6 i retning fra sentrum mot Ryen er tunnelen stengt til midten av august.

– Trafikkbildet i Oslo denne uka er utfordrende. Jeg er urolig for at mange velger å kjøre bil, og da blir det kaos, sier generalsekretær Tony Isaksen i Norway Cup til Dagsavisen. 

I en pressemelding skriver Ruter at til og fra kampene reiser du enklest med trikk, T-bane eller buss. Alle med deltakerarmbånd reiser gratis med Ruters transportmidler i sone 1 under Norway Cup.

Tony Isaksen sier at de er opptatt av at alle som skal til Ekebergsletta tar i bruk skinnegående trafikk. 

– Vi er godt forberedt og har et tett og godt samarbeid med Norway Cup-arrangøren, NSB, Bane Nor, Statens vegvesen, Flytoget og Oslo kommune om transportopplegget i perioden, sier Cathrine Myhren, pressevakt i Ruter. 

Styrker tilbudet

Myhren forklarer at Ruter styrker tilbudet i forbindelse med Norway Cup, blant annet med flere avganger med trikk, T-bane og buss.

Det settes også opp to ekstra bussruter. En som går fra Rosenholm, via Holmlia, Hauketo til Ekeberg og en linje som går fra Ekeberg mellom Ekebergsletta og Bøler T, via Ryen, Abildsø og Skullerud T. 

– Generelt vil vi oppfordre alle reisende til å beregne ekstra god tid i denne uka, og planlegge reisen ved å bruke Reiseplanleggeren på ruter.no eller RuterReise-appen, som er oppdatert med alternative reiseruter, sier hun. 

31. juli og 1. august vil Ruter også ha stand på Europarådets plass sammen med representanter fra Norway Cup for å hjelpe de reisende med beste vei til de forskjellige arenaene under cupen.

Myhren sier at de vil oppfordre alle som kjører bil til å benytte seg av innfartsparkeringene både nord og sør for Oslo. (ANB)