Store dager for Mikael

FORNØYD: Mikael Heggli fra Mosjøen har opplevd mye både på og utenfor fotballbanen de siste dagene. Keepertalentet er nå klar for nye oppgaver.Foto: Svein Halvor Moe

FORNØYD: Mikael Heggli fra Mosjøen har opplevd mye både på og utenfor fotballbanen de siste dagene. Keepertalentet er nå klar for nye oppgaver.Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det har vært store dager på Ekebergsletta for Mikael Heggli som er keeper på det gode G 13-laget til Olderskog. Han reiser nå rett fra verdens største fotballturnering til Trondheim for å delta på Rosenborg Fotballskole.

DEL

Det er muligheten for å få være en del av miljøet på Lerkendal i en ukes tid som har fått han og Adrian Birkeland Moe til å melde seg på det tiltaket.

Mikael forteller til Helgelendingen at han ikke er lei fotball selv om det stort sett har vært fokus på treninger og kamper de siste dagene. Den kommende åttendeklassingen og ungdomsskoleeleven opplyser at Norway Cup er så mye mer enn det som skjer ute på fotballbanen. Vennskapet og det sosiale er etter hans mening like viktig som det å kjempe om poeng og videre avansement.

Opplevelser

– Det har vært noen fantastiske dager for meg og de andre fra Olderskog. Vi har opplevd veldig mye både på og utenfor banen. Høydepunktet er naturligvis den gode sportslige innsatsen. Men vi har også opplevd mye utenfor banen som jeg ikke ville ha vært foruten. Jeg kommer til å reise herifra med mange gode minner, sa Mikael da Helgelendingen pratet med ham torsdag kveld.

13-åringen var på det tidspunktet litt lei seg for at oppholdet i hovedstaden gikk mot slutten. Det var mye som hadde gjort inntrykk på han.

Vil tilbake

– Det er ikke så lett å være konkret på hva som har gjort størst inntrykk på meg. Jeg håper at jeg om ett eller to år kan komme tilbake sammen med de andre i Olderskog. Norway Cup-turneringen var større enn jeg hadde sett for meg. Det var også livet utenfor fotballbanene. Både jeg og lagkameratene har fått med oss mye, sa den unge «keeperhelten» som både har vært på slottet og besøkt andre severdigheter i hovedstaden.

Mikael har også sett litt på de mange flotte jentene som har vært med i turneringen eller vært tilskuere på Ekebergsletta Norway Cup er også en arena for den type aktiviteter. I løpet av turneringen knyttes det vennskapsbånd på tvers av kommune, fylkes og ikke minst landegrenser. Muligheten for å møte lag og motstandere fra andre kanter av landet og Norge er også en viktig del av Norway Cup-eventyret. Tusenfryd- besøket var også en opplevelse. De aller fleste turneringsdeltakerne vil en tur dit før de tar fatt på heimturen. Mikael og Olderskog-gjengen var ikke noe unntak. Han ser frem til høstsesongen sparkes i gang.

– Vi ligger på annenplass i den hjemlige serien. Men jeg har god tro på at det skal være mulig å hente inn Brønnøysund som topper. De har spilt tre kamper mer enn oss. Det er egentlig opp til oss selv, sa han som kommer til å få sin dose med fotball i sommerferien.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags