Drømmestart for SIL

I KNE: Hassan Ali og Sigurd Bangstad hadde motstanderne Åsane i kne i store deler av kampen. Foto: Svein Halvor Moe

I KNE: Hassan Ali og Sigurd Bangstad hadde motstanderne Åsane i kne i store deler av kampen. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sandnessjøen G 16-lag fikk en drømmestart I Norway Cup da de slo Åsane sitt tredjelag 2-0. Dermed har gultrøyene et bra utgangspunkt med tanke på å nå det gjeveste sluttspillet i verdens største fotballturnering.

DEL

Det regnet i bøtter og spann da årets Norway Cup-turnering ble sparket i gang.

Det så ikke ut til å bekymre de gul og blåkledde som bokstavelig talt var på tå hev fra starten av. I Sandnessjøen er det en årelang tradisjon at de sender G 16-laget til Oslo i slutten av juli. 1999-årgangen har derfor i flere år hatt turneringen i sikte. De som i forrige uke gikk ut av ungdomsskolen er for få til å mønstre eget lag. De må derfor ha hjelp av dem som er året yngre for å stille lag.

På det jevne

– Vi har en del 2000-modeller som hospiterer på dette laget både i serien og i Norway Cup. De har klart å tilpasse seg nivået på G 16, sa Geir Lasse Andersen etter at den første seieren var i boks.

Andersen er en av tre trenere for dette laget. Morten Guttormsen og Stein Tore Martinsen er også med og bidrar med sin sportslige kompetanse overfor tenåringene. De har prestert på det jevne i den hjemlige serien hvor det er BIL og Mosjøen som har gjort det best.

– Det mest spennende med Norway Cup er at vi får møte nye lag. Åsane hadde vi nesten ingen kjennskap til. Vi hadde vært inne på nettet og sett at de lå på andreplass i sin serie. Mer informasjon hadde vi ikke om bergenserne, sa SIL-spillerne etter at de hadde innkassert den første seieren i Norway Cup. Spillet fløt i perioder bra da de scoret ett mål i hver omgang. Kampuret hadde passert 20 minutter da Nikolai Klausen ordnet 1-0 på landets største ballslette.

To nettkjenninger

Lagene hadde byttet side og spilt en halvtime da 2-0 var et faktum. Markus Guttormsen fikk god treff da han fra 17-18-meters hold satte ballen kontant i mål. Etter at SIL hadde økt ledelsen var det lite som tydet på at ledelsen og seieren etter hvert var truet. Troppen som består av 16 spillere kom til Oslo etter en lang togtur lørdag kveld. Ført fredag kveld tar de fatt på heimturen. Innen den tid skal de både spillere flere kamper og ikke minst oppleve Oslo.

– Vi har ikke lagt noen detaljert plan for vårt opphold i hovedstaden. De første dagene kommer vi til å ha fokus på det sportslige. Det skal godt gjøres å gå hele veien. Derfor kommer det nok til å bli rom for både Tusenfryd-besøk og andre aktiviteter etter hvert. Været blir forhåpentligvis bedre etter hvert, sa guttene som håper det blir mindre nedover i uka. De gledet seg over at det ble mindre nedbør enn det som var varslet utover ettermiddagen første turneringsdag.

Artikkeltags