Norges grønne vannkraft må sikre industrien vår

Av
DEL

LeserbrevI den opphetede debatt om utbygging av vindkraft på land opplever vi nå en dyp splittelse i fagforeningene (Særlig i LO), partipolitikken, miljøbevegelsen og by/land i Norge.

Spørsmålet er, etter min mening, om nasjonen Norge skal bygge landet/sikre industrien med egne kraftressurser eller om vannkraften skal bli vår nye olje og eksporteres.

Idag opplever vi det paradoksale at den mest kraftintensive industrien, som f.eks. Alcoa og Hydro, stimulerer kraftig til mer vindkraftutbygging ved langsiktige, statsgaranterte kraftavtaler. Dette er, etter min mening, direkte industrifiendtlig.

Å øke vårt allerede enorme kraftoverskudd gir behov for utbygging av interne overførings- og utenlandskabler. Industrien pålegges nå å betale dyrt for dette i form av økt nettleie og målet er å oppnå Norske strømpriser på Europeisk nivå. Vindkraftindustrien i Norge er totalt avhengig av høyere strømpriser for å gå med overskudd, med dagens lave spotpris snurrer vindturbinene mot store underskudd.

Motstanden mot utbygging av Øyfjellet vindkraftverk er ikke partipolitikk, vi er motstandere fra alle parti som står samme mot den meningsløse raseringen av Vesterfjella. Men, det er uansett grunn til å framheve partiet Rødt v/Leder Bjørnar Moxnes som nå sier klart ifra:

«Det er et nasjonalt ansvar å sørge for at de norske vannkraftressursene brukes til å sikre rimelige og langsiktige kraftkontrakter for den kraftforedlende industrien».

Hvorfor er ikke fagforeningen på Alcoa Mosjøen, hele LO, AP og Vefsn som vertskommune enig med partiet Rødt i dette? Hva er grunnen til at de ikke står sammen med oss mot utbygging av Øyfjellet vindkraftverk?
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags