Saken ble sist oppdatert klokken 01:51. Helgelendingen oppdaterer saken.

Bane NOR skriver på sine nettsider at foreløpig prognose for åpning er lørdag 27.07.2019 kl. 19:00. Imidlertid har kommunikasjonsleder Britt-Johanne Wang ved Bane NOR uttalt til Adresseavisen at de satser på å åpne Nordlandsbanen igjen mandag 29. juli klokken 02:00.

Vy opplyser om at det vil foregå alternativ transport på strekningen. Ingen av nattogene har blitt innstilt og journalisten har merket at både sørgående og nordgående nattog nettopp har passert Mosjøen.

Avsporingen skjedde like nord for Bjørnstad i Namsskogan ifølge Namdalsavisa. Avisen har fått opplyst at skinnegangen nylig har blitt utbedret. Avsporingen kan skyldes varmgang i skinnene.

Det var i dette området at avsporingen skjedde (kartet er hentet fra Gule Sider).

Tidligere:

Helgelendingen ble gjort oppmerksom av tipser Bjørn Erik Kvannli på Majavatn. Han forteller at deler av et godstog har gått ut i elva. Dette kunne kommunikasjonsleder Britt-Johanne Wang fra BaneNOR bekrefte overfor Helgelendingen. Hun forteller at de fremste vognene står på skinnene, samt de aller bakerste. Politiet og brannvesenet var på stedet.

E6 ble kort tid etter dette stengt i tillegg til at rundt 40 beboere ble evakuert. Kommunikasjonssjefen forteller at det har vært mistanke om acetylene, bedre kjent som sveisegass, i en av vognene. Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Håvard Høyem, forteller til Adresseavisen at acetylene kan eksplodere hvis stoffet antennes av en gnist.

22:11 kunne politiet i Trøndelag fortelle at E6 ved siden av jernbanelinjen igjen var åpnet for trafikk og at de 40 evakuerte beboerne fikk beskjed om at de kunne dra hjem.

AvisaNordland skriver at det er omfattende skader på skinnegangen som er revet opp, ifølge Bane NOR. Wang forteller at sporet er revet opp og må bygges opp på nytt.