[Rana Blad]

Nordlandsbanen mellom Mo i Rana og Dunderland er stengt for togtrafikk. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette skyldes flom. Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før togene kan kjøre som normalt igjen, står det på nettsiden til VY.

Gina Scholz, kommunikasjonssjef i VY, sier det ligger veldig mye vann i en renne ved sporet og at de derfor har besluttet å stenge banen.

– BaneNor har folk på plass for å få ordnet dette, men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta. Det er veldig mye vann på stedet og dette har samlet seg i en renne helt inntil sporet. På grunn av dette vil det ikke gå tog mellom Mo i Rana og Dunderland til problemet er løst. Men det går buss for tog på strekningen og folk må bare møte til oppsatt tid, sier hun.

Scholz påpeker at det er problemer, hele veien fra Bodø til Trondheim, og at dette skaper forsinkelser.

– Vi kan ikke kjøre så fort som vi bruker og derfor tar det ekstra tid. Slik er det hele veien på Nordlandsbanen grunnet det dårlige været og mye nedbør. Vi gjør det vi kan for å ta igjen mest mulig, men folk må påregne forsinkelser til været bedrer seg, sier hun.