Gladmelding til elever på videregående: Kjøretimer blir gyldig fravær

Artikkelen er over 1 år gammel

Den nye regjeringa innfrir etterlengtet ønske.

DEL

Nordlys: Elever i videregående skal slippe å bekymre seg for fraværsreglene i skolen når de skal ha obligatorisk opplæring for å ta førerkort. Det skriver Fri Fagbevegelse.

I den nye regjeringsplattformen er nemlig den obligatoriske trafikkopplæringa på 19 timer blitt gyldig fraværsgrunn. Det jubler også kjøreskolelærerne for.

- Dette har hele organisasjonen jobbet for å få endret i lang tid, og når den nye regjeringsplattformen nå legger opp til at obligatorisk trafikkopplæring skal bli gyldig fraværsgrunn, er det en gledens dag for bransjen, sier direktør Torgeir Abusdal i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) til Fri Fagbevegelse.

Tidligere var ikke kjøretimer gyldig fravær, og etter at fraværsgrensen ble innført i 2016 har elever strevd med å få kjøreopplæringa til å passe med timeplanen og kjøreskolenes åpningstider. Elevenes krav om kjøretimer på kveldstid og i helger, for å unngå fravær, har gjort situasjonen for kjøreskoler vanskelig.

Nå kan begge parter se fram til en lettere hverdag. ATL-direktøren håper at de nye reglene innføres allerede fra neste skoleår.

Artikkeltags