Gå til sidens hovedinnhold

Får tre millioner fra sparebankstiftelse

Artikkelen er over 4 år gammel

Ifølge Ungt Entreprenørskap Nordland skal Sparebankstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge tildele Ungt Entreprenørskap Nord-Norge tre millioner kroner. Støtten fra sparebankstiftelsen blir fordelt over tre år.

– Fantastisk nyheter

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

– Dette er fantastiske nyheter! Vi har i mange år hatt et meget godt samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge, og tildelingen fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge gir oss rom til å styrke arbeidet vårt. Dette gir oss muligheter til nye, felles nordnorske tiltak som vil komme lærere og ungdom i Nord-Norge til gode, sier Steve Hernes, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Nordland.

Store muligheter for vekst

– Nord-Norge har hatt god økonomisk vekst de senere år, og landsdelen har store muligheter for fortsatt vekst – både i eksisterende og nye næringer. For å realisere disse muligheter er entreprenørskap viktig. Ungt Entreprenørskap har en viktig rolle i å utvikle entreprenører i ung alder, sier Hans Olav Karde, daglig leder i Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

Hernes ønsker å invitere til et bredere samarbeid for å utruste ungdommen med kompetanse som skal sikre verdiskaping i landsdelen i framtiden. – Når skoleeiere, rektorer, lærere og næringsliv samarbeider om elevenes læring, oppnår vi de aller beste resultatene. Forankring av entreprenørskap i utdanningen gir både høyere kvalitet og det gjør at flere elever og studenter får utviklet kompetanser som vi trenger for å skape Nord-Norges framtid, sier Hernes. Ungt Entreprenørskap benytter «lære ved å gjøre» i sentrum for all aktivitet og med det en praktisk pedagogisk måte å lære på.

Kommentarer til denne saken