Advarer mot omreisende østlendinger i dress: – Ringer på hos eldre mennesker

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(Nordlys) Torsdag kom de første indikasjonene på at en ny bande var på ferde i Nord-Norge. En eldre dame på Ankenes i Narvik fikk ukjente menn på døra som hevdet de var TV-reparatører, og måtte få komme inn.

Fredag var de dresskledte herrene på ferde nok en gang. Da i Svolvær i Lofoten. Nå går politiet ut og ber folk være varsomme, samt gi informasjon så raskt som mulig om man skulle komme over disse.

– Vi ble kontaktet av en person som fortalte at moren hadde fått to dresskledte østlendinger på døra i Svolvær. De hadde ingen ID å framvise, og slapp heldigvis ikke inn, sier operasjonsleder Jahn-Erik Solheim i Midtre Hålogland til Nordlys lørdag kveld.

Avhengig av tips

Politiet har indikasjoner på at østlendingene skal ha kommet med fly sørfra, men alle spor ender der. Politiet er likevel på jakt etter de to, og antar at de fortsatt befinner seg i Lofoten et sted.

– Vi vet ikke om de beveger seg rundt i bil eller på noen annen måte. Derfor er vi avhengig av tips fra publikum, sier Solheim.

Bankkort

Fenomenet har vært kjent på Østlandet ei god stund, og trenden er den samme i nord. Det er stort sett eldre mennesker som får besøk av den omreisende banden. Foreløpig er det ikke meldt om at noe er stjålet i Nord-Norge, men typisk for Østlandet er at det forsvinner bankkort.

– Er det noen som har blitt frastjålet noe de siste dagene, ja så er vi interessert i å høre fra dem.

– Det er ikke vanlig at TV-reparatører ringer på og spør om å få fikse TV-apparatene til folk, sier Solheim.

Artikkeltags