Gå til sidens hovedinnhold

Jostein (20) overnattet to uker bak i bilen for å ta de magiske bildene

Artikkelen er over 5 år gammel

Blir du ikke stolt av Nord-Norge når du ser denne filmen, vet vi ikke hva som skal til.

I forrige uke var han endelig ferdig.

Et halvt års planlegging. To uker med overnatting bak i bilen. 25.000 fotografier. Og to uker med redigering.

Slik har Jostein Strømsnes (20) fra Valnesfjord satt sammen fire minutter og 54 sekunder med nordnorsk magi i filmen du kan se her i artikkelen.

Han kaller den bare "Northern Norway". Se den litt lengre ned på siden.

– Vakker og dramatisk

– Målet med å lage filmen var å vise fram hvor vakker og dramatisk norsk natur kan være, sier Strømsnes som til daglig er tømrerlærling ved AU Bygg på Fauske.

Unggutten har i flere år hatt fotografering som hobby. Det går mest i landskapsfotografering og nordlys. Men sist vinter begynte han å planlegge sitt hittil største prosjekt.

– Jeg har brukt mye tid på å lese meg opp på hvilke steder jeg burde oppsøke og hvilke turer jeg burde gå. Så det har vært en god del planlegging, sier Strømsnes.

Tok 25.000 bilder

I juli satte han seg i sin Toyota Avensis. Før han kom hjem igjen to uker senere hadde han vært i Lofoten, på Andøya og Senja. Han hadde lagt bak seg 200 mil i bilen.

Med seg hjem hadde han 25.000 fotografier. Av disse har han nå plukket ut de 12.600 beste enkeltbildene som han gjennom to uker intenst redigeringsarbeid har satt sammen til en time-lapse-film.

Jostein Strømsnes har reist to uker i Nord-Norge for å fotografere. Nå har han satt sammen 12.600 bilder til en film.

– Du skal ha ganske god tålmodighet for å gjøre noe sånt. Den enkleste delen av jobben er å ta bildene, sier Jostein Strømsnes.

– Men uansett hvor godt du planlegger, været kan du ikke gjøre så mye med?

– Nei. Og de første dagene jeg var ute, var det kjempemye tåke. Men jeg var stort sett heldig med være, og jeg fikk mange fine opplevelser og mange fine turer.

Fredag la han filmen sin ut på YouTube.

Kommentarer til denne saken