Ingeborg Steinholt topper lista

ØVERST: Ingeborg Steinholt er igjen listetopp for Rødt i Nordland.

ØVERST: Ingeborg Steinholt er igjen listetopp for Rødt i Nordland.

Artikkelen er over 5 år gammel

Ingeborg Steinholt fra Sandnessjøen nomineres på nytt som førstekandidat for Rødt Nordland. Hun og Rødt skal fortsette å kjempe for et mer rettferdig Nordland.

DEL

Steinholt er 28 år og opprinnelig fra Sandnessjøen, men bor i Bodø der hun studerer medisin i tillegg til å sitte på fylkestinget for Rødt Nordland, noe hun har gjort i snart to perioder. Hun sitter også i sentralstyret til Rødt.
– I kampen mot endringene i arbeidsmiljøloven og i motstanden mot salg av Norge ser vi potensialet for en offensiv venstresidepolitikk i Norge og i Nordland, og Rødt vil jobbe sammen med fagbevegelse, miljøbevegelse og vanlige nordlendinger for å få til et mer solidarisk og rettferdig Nordland, sier Steinholt.
– I Nordland ser vi at Ap og Høyre samarbeider i fylkesregjering om en hel rekke usosiale kutt i budsjettene. Den høyrepolitikken som den blåblå regjeringa fører på Stortinget, står Høyre og Arbeiderpartiet i spissen for her i Nordland. Et sterkt Rødt trengs for å skape en offensiv og levedyktig venstreside i Nordland.
– Arbeidet for å sikre lokaldemokratiet og stoppe den udemokratiske kommunereformen, stoppe eller skjerme flest mulig fra de arbeiderfientlige endringene i arbeidsmiljøloven, sikre et bedre og billigere kollektivtilbud både når det gjelder buss, båt og bane, og gode og sikre veier i hele Nordland blir alle viktige saker for Rødt framover.
Med seg på laget får hun Per-Gunnar Skotåm fra Fauske på andreplass. Skotåm er minerer av yrke og er bosatt i Sulitjelma. Han ble i 2011 valgt inn i kommunestyret på Fauske med hele 4,1 prosent og Rødt ble dermed det femte største partiet der samtidig som de kom inn for første gang. Han har bred politisk erfaring fra arbeid i fagbevegelsen, internasjonalt solidaritetsarbeid og lokalpolitisk arbeid som kommunestyrerepresentant for Rødt i kommunestyret på Fauske. Han driver idag et lite tunnelfirma som sprenger tunneler til småkraftverk og driver fjellsikringsarbeid.

Artikkeltags