Netflix og HBO vil stoppe deling av passord

Strømmetjenesten Netflix vil sammen med HBO og andre TV-selskaper se på hvordan de kan hindre folk i å låne bort passordet til kontoen sin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Strømmetjenesten Netflix vil sammen med HBO og andre TV-selskaper se på hvordan de kan hindre folk i å låne bort passordet til kontoen sin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Strømmetjenestene Netflix og HBO taper store penger på at folk byttelåner passord til kontoene sine. Nå vil strømmegigantene stoppe praksisen.

DEL

Flere store strømmetjenester og TV-kanaler går nå sammen for å få en slutt på at folk deler passord og låner bort kontoene sine til hverandre, skriver TV 2.

Det var Bloomberg som først skrev om saken, og ifølge nyhetsbyrået taper betal-TV-bransjen 6,6 milliarder dollar, om lag 60 milliarder kroner, i inntekter på grunn av passorddeling og piratkopiering i år.

Det er ventet at inntektstapet kan vokse til over 9 milliarder dollar innen 2024. Selskapene søker derfor etter nye metoder for å lukke smutthullene som passorddelingen er.

Én løsningene kan være å kreve at kundene må bytte passord regelmessig, eller at de får kode tilsendt på mobilen for å fortsatt kunne se innholdet på de ulike strømmetjenestene.

Skulle ikke det være nok for å begrense passordsnyltingen, vurderer strømmetjenestene å kreve innlogging via fingeravtrykk.

I siste kvartalsrapporten opplyste Netflix at selskapet økte inntektene og at strømmetjenesten fikk 6,8 millioner nye brukere i tredje kvartal i år, skriver Yahoo finance.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken