Nesten alle fly innstilt til og fra Mosjøen: – Vi setter sikkerheten høyest

De siste dagene har det vært mye vind og nedbør. I går ble alle fly til og fra Mosjøen innstilt, og hittil i dag har det ikke landet fly her.

DEL

- Vi måtte omdirigere mye på grunn av været i går, og etterdønningene av det er at vi har fly på feil plass og crew på feil plass. Så langt ser vi på Helgeland at Mosjøen og Mo i Rana ikke går, men Brønnøysund og Sandnessjøen går bra, sier Catharina Solli, pressekontakt hos Widerøe.

Mye innstilt og omdirigert

Hittil i dag, 3. januar, har foreløpig to fly blitt omdirigert fra Mosjøen til Sandnessjøen (13:15 fra Bodø og 13:50 fra Oslo), og ett fly til Bodø (09:30 fra Trondheim). Samtlige avganger til og med det som skal gå 16:10 fra Mosjøen i dag er innstilt, mens Widerøe ikke ennå har tatt en beslutning om 19:50-flyet fra Kjærstad kan gå.

– Vi kansellerer ingenting på grunn av været før vi kommer så nært at vi ser at det ikke går, sier Solli.

2. januar ble samtlige fly fra Kjærstad innstilt og alle fly til Kjærstad omdirigert til enten Bodø eller Sandnessjøen. Men til og fra Sandnessjøen landet alle fly i går, om enn litt forsinket ved noen ankomster, og alle bortsett fra en avgang gikk.

– Det er nyttårsværet som skaper trøbbel for oss, det er mye vind. Vi prøver å lande og finne luker og det gjør at vi bruker lengre tid. Da risikerer vi at det går over arbeidstida til mannskapet, sier Solli.

Kan booke om billetter selv

Samtidig jobber Widerøe hele tiden med løsninger for passasjerene.

– Når det ikke er mulig å lande i Mosjøen blir fly omdirigert til Sandnessjøen, og vi sørger for bakketransport for de passasjerene det gjelder. Vi booker om passasjerer til nye avganger når vi ser at det er avganger som blir innstilt eller omdirigert og jobber tett for at alle passasjerene skal få hjelp. Det som er nytt, er at passasjerene kan booke om billetter selv. Hvis de ser at det kanskje er dårlig vær under den avgangen de har bestilt, så kan de henvende seg dit de har bestilt billettene, og få booket om billettene sine. Med slikt vær kan det også være noen som er redde for å fly, så det kan også være en grunn til å booke om billetter, sier Solli.

Hun har forståelse for at mange ønsker å reise når de har planlagt å reise, til det stedet de har bestilt flybillett.

– Det er veldig beklagelig at vi har måttet innstille og omdirigere fly. Folk skal tilbake på skole og jobb, og vi vil få fraktet folk dit de skal. Men vi tar sikkerheten ytterst alvorlig og setter den høyest. Det betyr at vi må smøre oss med tålmodighet, krysse fingrene og håpe at været løyer slik at vi kan fly som planlagt igjen, avslutter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken