Nesna-saken: Takk for invitasjonen, jeg kommer

Lauritsen og Lillevik kommenterer 2. januar at de etterlyser «mer nysgjerrighet» fra meg. Det er Nesna-saken de er opptatt av.

Bakgrunnen deres er en kronikk som statsminister Erna Solberg og jeg har skrevet om Nordlands muligheter og utfordringer fremover. Der er ikke Nesna nevnt. Og det er en lang liste over andre viktige temaer, saker og lokalsamfunn som heller ikke er nevnt i kronikken men som vi gjerne skulle skrevet om.

Jeg synes det er positivt at de to skribentene har latt seg engasjere av kronikken. Og at de utfordrer. De har fått med seg at gjennom fjoråret har jeg besøkt over 30 byer, tettsteder og kommuner i Nordland. Ønsket mitt som kandidat til Stortinget for Nordland er å være tilgjengelig og møte så mange folk og bedrifter som mulig, og ikke være låst i tankegangen. Jeg møter gjerne både de som er uenige eller enige, eller et sted midt i mellom.

Det føles derfor urimelig når de ber meg komme «ut av Oslo-bobla», siden det ikke finnes andre eksempler på politikere som har reist så mye rundt som jeg har gjort i hjemfylket lenge før et stortingsvalg. Men samtidig har de et godt poeng når de ber meg treffe ulike miljøer også på Nesna.

De avslutter med:

«Thorheim gjør nok lurt i å fortsette å være nysgjerrig på Nordland, også i de vanskelige sakene. For treffer han ikke oss engang, hva da?»

Jeg tolker dette som en invitasjon. Og svaret mitt er: Takk, jeg møter dere gjerne. La oss få til noe på vårparten.

Mer nysgjerrighet, Thorheim