Lofoten: Taxisjåfør kjørte spanske turister 200 mil: - Tidenes langtur

FORNØYD: Taxisjåfør Roar Jenssen mener det å kjøre turister fra Leknes til Nordkapp er det gode liv.

FORNØYD: Taxisjåfør Roar Jenssen mener det å kjøre turister fra Leknes til Nordkapp er det gode liv. Foto:

Av

Fram til tirsdag har sjåførene ved Vestvågøy Taxi definert en tur til Laupstad som langtur. Men det var før sjåfør Roar Jenssen fikk oppdraget med å kjøre noen spanjoler til Nordkapp!

DEL

Lofotposten: – Det er nok ingen tvil om at dette er tidenes langtur, slår taxisjåfør Roar Jenssen fast når vi prater med han fredag morgen. Han befinner seg da i Alta.

Bakgrunnen for at sjåføren fra Vestvågøy Taxi befinner seg i Finnmark startet med en henvendelse fra en turoperatør.

– Vi fikk en henvendelse fra et busselskap om vi kunne kjøre noen turister fra Leknes til Nordkapp. Busselskapet hadde ikke kapasitet, og da jeg fikk forespørselen sa jeg straks ja. Turen er en flott avveksling fra den daglige kjøringen, forteller Roar.

Sjokkert over været

Han forteller at turfølget består av spanske turister, og startet tirsdag fra Leknes.

– Siden jeg ikke er helt stø i spansk så har jeg med en spansktalende guide. Vi kom oss akkurat fra Lofoten før stormen kom, men fikk den til gagns på Andøya. Det var heftig, og ut mot Andenes holdt vinden på å ta en bobil som lå foran oss. Da ble det stille fra lettere sjokkerte turister. Vi har hatt et stabilt dårlig vær hele turen. Da jeg prøver å forklare at vi faktisk har sommer nå, blir de ikke mindre sjokkerte. De er fra Barcelona og i går var det 40 grader der, sier sjåføren.

Turen er lagt opp slik at de er innom de fleste severdighetene på tur nordover.

– Akkurat nå er de inne på et museum i Alta. Når de er ferdig kjører vi til Honningsvåg, og de håper på å få oppleve midnattssol på Nordkapp. Akkurat nå ser det ikke ut til at de får det ønsket oppfylt, mener taxisjåføren.

- Det gode liv

Roar forteller at det blir godt over 200 mil tur retur på de seks dagene.

– Det høres mye ut, men i går kjørte en kollega av meg like mye hjemme som jeg gjorde. Dette er mye roligere enn en vanlig dag hjemme. Det blir mange stopp, og vi ligger på hotell med god mat. Dette er det gode liv for en taxisjåfør, smiler Roar.

Dette er vel ikke en tur der du lar taksameteret går?

– He, he, men det hadde gjort seg. Nei, vi kjører på avtalt pris. Jeg vil ikke ut med hva det koster, men det sier seg selv at det ikke er billig.

Søndag skal Roar Jenssen levere passasjerene på flyplass på Alta, og da setter han kursen hjem igjen.

Takker du ja hvis du får spørsmål en lignende tur?

– Ja, så absolutt!

Selv om været ikke har vært det beste så forteller Roar at de spanske turistene er imponert over Nord-Norge.

Artikkeltags