Gå til sidens hovedinnhold

FlyViking legger ned: - Ikke økonomisk forsvarlig å drive videre

Artikkelen er over 3 år gammel

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Styret i FlyViking AS har besluttet å innstille drifta i selskapet. Det skriver flyselskapet i en pressemelding.

«De siste flyvningene vil skje 12. januar 2018», opplyser selskapet

– Hovedårsaken til at vi har tatt denne beslutningen, er at det ikke er økonomisk forsvarlig å drive videre med det materiellet vi har i dag, sier styreleder Ola Olsen.

– Videre vil en styrt avvikling innen rimelig tid gjøre oss i stand til å innstille driften i FlyViking AS, samtidig som verken kunder, leverandører, ansatte eller innleid personell blir skadelidende, fortsetter han.

- Tekniske utfordringer

I pressemeldingen skriver selskapet at de har hatt større tekniske utfordringer enn forventet.

– Vi har hatt større tekniske utfordringer med de tre første Dash 8-100 maskinene enn forventet. Dette har ført til mange kanselleringer og tap av kunder. Den fjerde maskinen var planlagt å settes i drift i november, men en vital funksjon manglet på flyet, sier daglig leder i sleskapet Heine Richardsen.

Kunder som har kjøpt billetter etter 12. januar vil få disse refundert, opplyser selskapet.

Vil etablere nytt AS

Unntaket er ruta Ørland - Oslo - Ørland.

«Det er besluttet å etablere et nytt aksjeselskap, som i første omgang skal ha som oppgave å opprettholde ruten», opplyser Fly Viking.

«Dette skal skje gjennom å overføre ruten til et annet regionalt flyselskap, som kommersielt skal arbeide sammen med det nye selskapet. Eieren vil også gjennomføre en vurdering på om det vil være mulig å skape lønnsomme flyruter med andre flytyper enn det FlyViking har benyttet, og i et annet segment. Dette arbeidet vil påbegynnes rett etter årsskiftet», heter det i pressemeldingen.

Saken oppdateres.

Kommentarer til denne saken