Gå til sidens hovedinnhold

Flere reiser på ferie til Norge

Artikkelen er over 4 år gammel

Tyskere er den klart største utenlandske gruppen som overnatter i Norge.

(Siste)

I oktober var det 1,7 millioner overnattinger ved norske hoteller. Dette er 2 prosent flere enn i samme måned i fjor, ifølge SSB.

Sammenlignet med oktober i fjor, gikk tallet på utenlandske hotellovernattinger opp med 4 prosent til 347.000. Antall norske hotellovernattinger økte med 1 prosent til 1,3 millioner, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

44 prosent av hotellovernattingene er knyttet til ferie og fritidsreiser. Tallet på ferieovernattinger gikk opp 10 prosent fra oktober i fjor, mens kurs- og konferanseovernattinger og yrkesovernattinger gikk ned henholdsvis 2 og 4 prosent.

Tallene viser at flere overnattet på campingplasser og hyttegrender. I oktober var det 197.000 campingovernattinger og 114 overnattinger på hyttegrender, noe som er en økning på 2 og 4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

På Svalbard var det i oktober 7.500 overnattinger, en økning på 12 prosent.

Skape arbeidsplasser

Fra januar til oktober er det registrert 29.893.919 overnattinger, og utlendinger står for en tredel av alle overnattingene, opplyser NHO Reiseliv.

 

– Internasjonalt vokser reiseliv med 10 prosent årlig. Nå har utlandet virkelig fått øyene opp for Norge, og vi skal sørge for at vi tar vår andel av veksten. Det er slik vi kan skape trygge arbeidsplasser i Norge, noe vi trenger mer enn noen gang, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Tyskere er den klart største utenlandske gruppen som overnatter i Norge. De har stått for mer enn 1,6 millioner av overnattingene i Norge så langt i år. Svensker er på andreplass med nærmere 1,1 millioner overnattinger.

Fantastisk sommer

– Etter en fantastisk sommer, var det nesten forventet at høsten skulle gi svakere tall for norsk reiseliv. Tvert imot ser vi at utenlandske turister kommer til Norge også i september og oktober, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge og Kultur.

Virke skriver at Kina blir stadig viktigere som marked for reiselivet i Norge. I oktober så vi en økning i antallet kinesiske hotellgjester på 34,1 prosent. Samtidig ser vi også en tydelig økning fra både svenske og danske turister til Norge, skriver Virke.

Nå har utlandet virkelig fått øyene opp for Norge, og vi skal sørge for at vi tar vår andel av veksten.

Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv

 

(ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken