– Politiet er ikke smart nok

- Det hjelper lite å kjøpe nettbrett og ansette flere politifolk ved sentralene når politiet ikke er i stand til å samle og analysere data som allerede er åpne for alle, sier Teknologirådets direktør Tore Tennøe.

- Det hjelper lite å kjøpe nettbrett og ansette flere politifolk ved sentralene når politiet ikke er i stand til å samle og analysere data som allerede er åpne for alle, sier Teknologirådets direktør Tore Tennøe. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Smarttelefonene florerer i folks lommer, men først i 2015 blir det mulig å sende SMS til politiets nødsentral.

DEL

(Siste) Det regjeringsoppnevnte Teknologirådet mener svært lite har skjedd i politiet, to år etter at 22. juli-terroren avslørte store svakheter ved politiets operasjonssentraler, skriver Aftenposten.

– Det hjelper lite å kjøpe nettbrett og ansette flere politifolk ved sentralene når politiet ikke er i stand til å samle og analysere data som allerede er åpne for alle, sier rådets direktør Tore Tennøe.

I USA og Storbritannia mottar politiet daglig bilder og videoer fra publikum. Dette er ikke mulig i Norge. Tidligst i 2015 kan politiet ta imot SMS, bilder og video i operasjonssentralene og formidle videre til politiets egne patruljer.

– Det er som om ikke noe har skjedd de siste ti årene, sier Tennøe.

Han mener norsk politi er svært begrenset rent teknologisk og sier det er som om politiledelsen fortsatt tror at folk bare har fasttelefon fra Televerket. Tennøe understreker at kritikken ikke går på menneskene som jobber i politiet.

Teknologirådet mener politiet må styrke overvåkingen av åpne kilder i sosiale medier som Facebook, Twitter og Instagram. Enhver fotballklubb er flinkere til dataanalyse enn politiet, kommenterer Tennøe. Det er viktig å ta i bruk smarte og enkle løsninger fra begynnelsen slik at politiet kan bli mer koordinert, effektivt og raskere, noe som igjen kan gi et tryggere samfunn, mener Tennøe. (ANB-NTB)

Artikkeltags