Nyoppstartet rederi på Sleneset i Lurøy satser stort på frakt og behandling av rensefisk

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Ranablad): To lokale initiativtakere fra Sleneset har kjørt i gang et prosjekt for å få i gang en maritim næring på Sleneset. De har fått med seg solide aktører fra næringslivet på Helgeland for å realisere prosjektet, står det i en pressemelding fra selskapet.

– Med Aleksander Sætern i spissen har Sleneset Aqua Service klart å realisere et stort ønske om å drifte en brønnbåt tilhørende på Sleneset. Brønnbåten skal fylle et behov for frakt av rensefisk, i hovedsak rognkjeks, i Nordland. Sammen med broren Eirik Sætern har de to ferske rederne sett på båter, og muligheter for å realisere dette ønsket. Med på laget har de hatt god hjelp fra Gjermund Olsen fra Kvarøy, han har delt sin ekspertise fra næringen og sitt nettverk for å kjøre dette prosjektet i gang.

I prosessen har det vært hentet kompetanse fra oppdrettsnæringen, produsenter av rensefisk, servicenæringen, brønnbåtnæringen brønnbåtverftsnæring og økonomiselskap. Kystinkubatoren AS har også vært en god samarbeidspartner i prosessen på mange måter.

I tillegg har de på eiersiden med seg aktører som Vigner Olaisen AS, Kvarøy Fiskeoppdrett AS, Tomma Rensefisk AS, Nova Sea Aquaservice AS, PH Invest Herøy AS og Sætern Invest AS.

Det er en eldre brønnbåt som er kontrahert og skal tilpasses dagens og morgendagens krav for frakt av levende fisk, der biosikkerhet, fiskevelferd og dokumentasjon er i høysetet. Den skal også rigges for notvasking av laksemerder. Til å starte med ser rederne for seg at dette skal skape litt i overkant av 8 årsverk.

Selskapet vil prøve å hente mannskap lokalt så langt dette lar seg gjøre, og brønnbåten vil ha sitt tilholdssted på Sleneset i Lurøy kommune. Sleneset Aqua Service ser på muligheten til å opprette base på hjemplassen med kaianlegg, lager og kontorer.

Sleneset Aqua Service har som mål å være i drift i løpet av Mai 2018 og komme seg inn på markedet før sesongen starter for fullt med kjøring av rognkjeks og notvasking. Det er inngått intensjonsavtale for frakt av rensefisk med Nova Sea og Kvarøy Fiskeoppdrett. Intensjonsavtale for vasking av oppdrettsnøter er inngått med Kvarøy Fiskeoppdrett og Lovund Laks. Det jobbes også med avtaler med befraktning og vasking med flere av de lokale oppdrettere i området. På en ellers rolig vintersesong med tanke på rensefisktransport og vasking av nøter, er det inngått en intensjonsavtale på kjøring av fersk fisk fra Lofoten til forskjellige fiskekjøpere, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken