Laksen dro ham to kilometer nedover elva!

Glad laks: En lykkelig Heikki Koivu med laksen på 10 kilo som han fisket alene fra båt. Laksen beit på Grande/Rodum og Heikki hadde en times kamp før han fikk hjelp og landet den på Grande/Hildrum. FOTO: ANNE OVIDIE HAGERUP

Glad laks: En lykkelig Heikki Koivu med laksen på 10 kilo som han fisket alene fra båt. Laksen beit på Grande/Rodum og Heikki hadde en times kamp før han fikk hjelp og landet den på Grande/Hildrum. FOTO: ANNE OVIDIE HAGERUP

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Å se laksen bryte vannflata og ha hele Namsen i bakgrunnen. Det finnes nesten ikke et vakrere syn, sier finske Heikki Koivu (72) til Namdalsavisa.

 I én time kjempet finsken alene i båten mot en 10 kilos rugg av en laks. Da timen var omme og laksen på land, befant Heikki seg to kilometer lenger ned i elva fra der han startet.

– Heikki er ute og fisker igjen nå, så han kan ikke snakke, sier Anne Ovidie Hagerup ved Grande Gård da NA forsøker å få tak i Heikki.

Kort tid etter at den finske fiskeren hadde satt opp de tre fiskestengene han hadde med seg ut i båten, spenner det til en laks. Han er alene i båten, og får fort inn de andre to stengene slik at han kan konsentrere seg om stanga som har napp.

– Siden han var alene i båten måtte han ha stanga i den ene hånda, og ro med den andre. Med jevne mellomrom vekslet han mellom hendene slik at han klarer å manøvrere båten, forteller Hagerup som har fått hele hendelsesforløpet beskrevet av finsken.

Etter 30 minutter har båten med finsken blitt slept en kilometer nedover elva etter laksen.

– Da ser Heikki at fisken bryter vannskorpa, og han kan se hele fisken i all sin prakt, forteller Hagerup med stor innlevelse.

Han sa;

- Det er noe av det vakreste jeg har sett, legger Hagerup til.

Da klokka hadde passert en time hadde Heikki havnet to kilometer lenger ned i elva. Her roper han etter assistanse og får etter hvert fisken på land. Laksen beit på ved valdet Grande Rodum, men kommer på land like ved valdet Grande Hildrum.

– Det er jo en kjempeartig historie, sier Hagerup.

Samtidig som det finske dramaet utfolder seg, kjemper danske Karsten Nielsen mot en 10,5 kilos laks fra land.

Fisken nærmer seg etter hvert land, men fiskeren og følget hans innser at de har glemt håven. Etter hvert kommer lokale tilskuere til og det ropes at om fisken skal på land, så må den tas med hendene.

Geir Lysberg fra Overhalla har kommet til, og går ut i elva og griper tak i sporen til fisken, og får den på land.

Det har med andre ord vært en dramatisk og spennende dag i elva.

– Nå begynner vannstanden å gå ned, så vi har en veldig spennende tid i møte, mener Hagerup.

Artikkeltags