(iSandnessjøen)

- Vi har gjort en del grep det siste året, for å bli en ny utgave av oss selv, sier festivalsjef Viggo Randal.

Ildsjelene bak Trænafestivalen har brukt tiden godt under pandemien til å fornye festivalen. Selve festivalområdet er flyttet i nærheten av ungdomshuset som nå har fått seg et skikkelig løft. De har også gått ned i antall festivalbilletter og satser på en mer intim festival. På plakaten pryder navn som Kamelen, EMIR og Sondre Lerche.

Randal forteller at de nettopp ble ferdige med å legge 200 kvadrat med takterrasse, som har fått navnet «Træna skybar».

– Træna er ikke den største plassen i verden, og vi er blitt litt større enn det vi har taklet. Både med tanke på logistikken, søppel og alle de tingene. Nå tester vi et nytt område som blir mye mer intimt, forteller Randal.

Transport

– Hvordan har flystreiken påvirket festivalen?

Jeg tror vi snart har alle på plass, ler Randal.

Han fortsetter:

– Vi har noen frivillige vi har mistet som kommer langveis fra, det er ikke til å legge skjul på. Men artister har vi greid å holde styr på.

Randal forteller at det blant annet er artister som kjører med bil opp til Sandnessjøen, mens andre tar fly. Festivalen har også laget en gruppe på Facebook som oppfordrer til samkjøring.

- Vi har klart å sikre hele line-upen med unntak av Ash Olsen, som dessverre må utgå. Musikere og publikummere har vært sporty som bare det. De har booket tog, kastet seg i leiebilen og lagt av gårde til Nordlandskysten. Endelig begynner øya å fylles opp, og vi er så glad for å se dere, skriver Trænafestivalen på Facebook.

Randal forteller at han ser veldig fram mot å ta imot menneskene som skal på festivalen.

– Jeg kan si det sånn at jeg har jobbet med festivaler i 15 år. Og etter disse koronaårene har vi virkelig savnet å få samlet folk på denne skalaen. Det blir kjempekjekt å få folk hit til øya, avslutter Randal.

Torsdag ettermiddag meldte NTB at også Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skal tilbringe helgen på Trænafestivalen. Lørdag står nemlig Nato-sjefens datter på scenen.

Stoltenberg landet nylig i Sandnessjøen. Herfra skal han reise videre ut til øysamfunnet Træna, skriver NRK.

Festivalsjef Viggo Randal sier at de har visst om besøket en stund allerede

– Det kan jeg bekrefte. Han er nesten litt rockestjerne i dag. Det er storfint besøk for vår del, sier han.

Årsaken til besøket er at Nato-sjefens datter, Catharina Stoltenberg, spiller på festivalens avslutningsdag lørdag. Hun spiller i elektronikaduoen Smerz sammen med Henriette Motzfeldt.