Gå til sidens hovedinnhold

Nå lover politikerne . . . .

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser at politikerne i Vefsn kappes om å love det meste nå før valget.

Skolene skal beholdes. De skal bli mye bedre. Noen lover gratis skolemat. Andre vil gjøre om tidligere vedtak om endringer.
Eldreomsorgen skal bli mye bedre. Tidligere vedtak om omstrukturering skal gjøres om. Og alt skal styrkes.
Noen partier vil bruke (mye) mer penger på kultur og fritidsaktiviteter. Og noen vil slåss mot tidligere vedtak om vindkraftverk i vesterfjella.
I hvert fall ett parti vil at kommunen skal bli en ja-kommune. Innen alle områder er det lover og regler som saksbehandlerne og vi som innbyggere må forholde oss til. Eller skal det være fritt fram i Vefsn? Uten å bry oss om reglene?

Man kan jo undres på hvor ærlige alle lovnadene er. For hvordan skal alt dette finansieres?

Enkelte partier mener vi kan kvitte oss med mange av byråkratene på rådhuset. Problemet med det er at de fleste som jobber der løser lovpålagte oppgaver.
En bedrift med 1300 ansatte må også ha noen som sørger for utbetaling av lønn, sender ut regninger og sørger for at kommunene betaler de regninger de får.

Så hvor skal det kuttes? For det går ikke an å fortsette slik som nå.

I dagens budsjett og økonomiplan for Vefsn kommune brukes det 20 millioner kroner av kommunens sparepenger hvert år for å drive kommunen. I løpet av få år er sparepengene oppbrukt. Hva skal vi gjøre da?

Asle Tveiti

Kommentarer til denne saken