Gå til sidens hovedinnhold

«Nå krever vi i FAU at politikere og administrasjon klarer å samarbeide og får fortgang i saken»

Nok er nok!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Elevene ved Mosjøen skole har ventet i årevis på byggetrinn 2. Nok en gang må de vente enda lengre på grunn av en rapport som politikerne har bestilt og gått bort i fra før den blir levert.

Foreldreutvalget ble lovet at det mest primære skulle tas tak i 16 desember 2020. Ved gjentatte påminnelser fra FAU ble det endelig bestemt at noen toaletter blir satt i stand igjen.

Hvis ansattetoalettene hos en arbeidsgiver hadde hatt like dårlig standard som elevtoalettene barna ved Mosjøen skole må bruke hadde det vært meldt til Arbeidstilsynet eller ansatte hadde streiket eller i værste fall sluttet.

Elevene på Mosjøen skole har ikke et slik alternativ. Hvor mange lovnader må elevene få om renovering før det faktisk skjer?

Det blir stadig bevilget penger og vedtak fra politikerne. Administrasjonen går ut og forteller at kommunen ikke har råd og det hele stopper opp gang på gang! Hvorfor kan vi tro at de denne gangen vil starte på renovering?

Mener Vefsn kommunes politikere og administrasjonen at det er greit at kull etter kull går på en skole som har så dårlige forhold at kommunelegen må gi dispensasjon for videre bruk? Vi stiller også spørsmål om det er slik at slike dispensasjoner kan vare for evig?

I arbeidslivet gis dispensasjoner ofte for tidsbegrensede perioder, hva er tilfelle her? Hvorfor skal det være slik at flere andre skoler har blitt renovert før Mosjøen skole som virkelig trenger det. Foreldre som har selv gått på skolen kan fortelle at store deler av skolen ser lik ut som når de gikk der. Er ikke dette et tankekors?

Nå krever vi i FAU at politikere og administrasjon klarer å samarbeide og får fortgang i saken. At kommunestyret nå gir klarsignal, at byggekomiteen prioriterer å få ut et anbud og at renovering nå kommer i gang!

Våre barn, Mosjøen skoles elever fortjener like god standard på sin skolehverdag som alle andre elever ved de andre skolene i Vefsn kommune!

Kommentarer til denne saken