Nå kan du ta ut og sette inn kontanter på butikken: – Målet er å gjøre det enkelt og trygt

KONTANTTJENESTER: Nå kan Helgeland Sparebank sine kunder ta ut og sette inn kontanter hos en rekke dagligvarebutikker i Norge.

KONTANTTJENESTER: Nå kan Helgeland Sparebank sine kunder ta ut og sette inn kontanter hos en rekke dagligvarebutikker i Norge.

Nå trenger du ikke gå i banken for å ta ut eller sette inn kontanter. Helgeland Sparebank sine kunder kan gjøre det hos en rekke dagligvarebutikker i Norge.

DEL

– Selv om betaling stort sett foregår digitalt i dag gjennom kort og betalingstjenester på nett så har vi fortsatt mange kunder som har behov for å sette inn eller ta ut kontanter. Med Kontanttjenester i butikk blir dette enklere både for privatkunder og bedrifter, sier direktør for forretningsutvikling, Øyvind Karlsen i en pressemelding fra Helgeland Sparebank.

Tidligere har det kun vært mulig å ta ut kontanter under kjøp i dagligvarebutikker. Nå utvider Helgeland Sparebank tilbudet til at kunder også kan sette inn kontanter ved betjent kasseapparat.

Helt enkelt

Helgeland Sparebank mener at dette tilbudet for helgelendingene vil komme godt med på reise andre steder i landet, eller for bankens kunder som ikke bor på Helgeland. For bedriftskunder betyr det større nærhet til banktjenestene, uansett lokasjon. Raske transaksjoner betyr bedre likviditet for den enkelte, da pengene som settes inn, umiddelbart havner på konto.

– Målet er å gjøre det enkelt og trygt å både ta ut og sette inn kontanter. Dagligvarebutikkene er der folk ferdes, og vi håper dette gjør håndtering av kontanter enklere for både private og bedrifter, og ikke minst de som bor et stykke unna bankens kontorer, sier Karlsen.

Tidlig ute

Lokalbanken er en av de første bankene i landet som åpner for Kontanttjenester i butikk. Tjenesten rulles ut først i NorgesGruppen-butikkene Kiwi, Meny, Spar og Joker.

– Siden vi er så tidlig ute med å ta i bruk tjenesten kan du ikke benytte deg av den over alt, men etter hvert håper vi at flere dagligvarebutikker i Norge vil tilby det, sier Karlsen i pressemeldingen.

Fakta - Kontanttjenester i butikk

  • Tjenesten tilbys av dagligvarebutikker som har åpnet for det – se etter skiltet for Kontanttjenester i butikk.
  • Det er kostnadsfritt å sette inn kontanter for privatpersoner. Uttak koster 10 kr.
  • Tjenesten erstatter ikke uttak av kontanter ved kjøp.
  • Tjenesten ble lansert 12. august 2020.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken