Gå til sidens hovedinnhold

Nå har vi fått en så skitten og nedrig krig mellom Rana og Alstahaug. Og med stakkars Vefsn imellom

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den dagen da det kom forslag fra daværende sykehusdirektør Knutsen. Om at man skulle se på muligheten av at Helgeland kunne få et nytt sykehus i stedet for de tre gamle sykehusene, som alle trengte omfattende reparasjoner. Så ble i alle fall jeg hoppende glad. Da kanskje kunne det bli et håp om et sykehus som kunne inneholde alle installasjoner som et moderne og framtidsrettet sykehus skal ha. Slik at jeg og andre skal slippe å føle meg/oss, som en pingbollball mellom sykehusene i Nord-Norge.

Men, slik skulle det ikke bli. Nå har vi fått en så skitten og nedrig krig mellom Rana og Alstahaug. Og med stakkars Vefsn imellom, som prøver å berge det som berges kan. Og prøver vår ordfører å gjøre det beste ut av situasjonen, for Vefsn. Så blir det en kanonade av ukvemsord fra både Rana og Alstahaug.

Det ble en gang i forhandlingene mellom Rana, Vefsn og Alstahaug blitt enighet om to sykehus, et hovedakuttsykehus i Sandnessjøen og et akuttsykehus på Mo. På grunn av at Vefsn ville bli uten sykehus. Så ble det bestemt (slik jeg husker) at hovedstedet for et psykiatrisk senter skulle bli i Mosjøen. Men, den gang ei. Dette klarte Rana å kare til seg. Og nå er det store protester fra Rana på at Sandnessjøen med omegn (Tovåsen) skal ha hovedsykehuset.

Så, jeg mener det er en skitten krig mellom sør og nord for det berømte fjellet. En krig som ingen kommer til å vinne.


Med hilsen Åsmund Aufles