Nå er det slutt på barnålene: – En god forretningsidé

MANDAGSSYSLER: UG Sag og Skogservice tilbyr seg å hente juletær som har gjort sitt. Første stopp var i Bakkeveien på Olderskog. - Vi har 15-16 adresser på lista, sier Snorre Nordhøy (17) som er leder i bedriften.

MANDAGSSYSLER: UG Sag og Skogservice tilbyr seg å hente juletær som har gjort sitt. Første stopp var i Bakkeveien på Olderskog. - Vi har 15-16 adresser på lista, sier Snorre Nordhøy (17) som er leder i bedriften. Foto:

UB Sag og Skogservice startet skoledagen med å hente fjorårets juletrær.

DEL

– Vi har 15–16 adresser på lista, forteller Snorre Nordhøy (17), som er leder for ungdomsbedriften. Mandag morgen var han og kollega Ole Einar Neraas (17) i gang med traktor og henger, og første stoppested ble Bakkeveien 6 på Olderskog. To avdanka juletrær venter utenfor garasjen, og dermed er jula offisielt over når Berit Grønbeck kommer hjem fra jobb. Hun er en av dem som takket ja til å få hentet juletærne fra i fjor.

– Jeg synes ordningen er helt super, sier Grønbech. Hun jobber for øvrig ved samme skole som Snorre og Ole-Einar er elever; Mosjøen videregående skole. Alle ansatte fikk e-post om tilbudet, og Berit var rakst ute med å takke ja.

– Jeg fikk raskt svar fra ungdomsbedriften og søndag kveld avtalte vi henting, roser hun.

– Hva var alternativet med tanke på å bli kvitt trærne?

– Vi har brukt å latt dem stå bak huset og tatt dem på vårparten. Nå slipper vi barnåler overalt, sier Berit Grønbech og fortsetter:

– Jeg synes det er flott med dette tilbudet og har lyst til å støtte ungdomsbedriften. Jeg liker forretningsideen.

Kanskje er dette noe å ta med seg videre for neste års ungdomsbedrift? For Snorre og Ole-Einar går veien videre til lærlingplass, men nøyaktig hvor er ikke spikret ennå.

– Hva har dere lyst til å jobbe med?

– Jeg vil kjøre hogstmaskin, sier Ole-Einar, mens Snorre er litt mer usikker.

– Men jeg skal ta fagbrev som hogstmaskinfører først.

Tar på seg oppgaven med å hente juletre: – Det gikk to minutter, så kom den første meldinga

Etterlyser innsamling av juletrær: – En oppgave for renovasjonsselskapene

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken