Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det 4G ved Ømmervatnet - den mobile basestasjonen med 2G byttes ut med ei mast som er 24 meter høy

Artikkelen er over 2 år gammel

2g- og 4G-dekningen fra Kommermoen i Drevja og over til E6 ved Ømmervatnet har i lang tid generelt vært dårlig.

For å bøte på problemet har Telenor for en tid tilbake satt ut en såkalt mobilvogn som har stått like ved nye fylkesvei 78 nordvest for Ømmervassbukta. Denne vogna har forsterket kun GSM- signalene, som tilsvarer 2G.

Dette er et mobilnett som ble bygget ut så tidlig som i 1992, og som per i dag i stor grad er utdatert.

I dag er det i all hovedsak 4G som har relevans for datamengden folk flest har behov for i mobiltelefonene sine.

Men nå er altså mobilvognas dager snart over. Telenor skal sette opp en permanent basestasjon ikke langt fra stedet hvor den mobile vogna står i dag. Basestasjonen består av ei 24 meter høy mast og ei utstyrshytte på åtte kvadratmeter.

Når denne kommer opp så får området en lenge etterlyst kvalitetsforbedring av 2G- og 4G-nettet.

Les også

Milliontilskudd til Vefsn kommune gir raskere internett i Drevja: – Nesten som å vinne i lotto

 

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier at en søknad om å sette opp basestasjonen er til behandling hos Vefsn kommune.

Et brev til Pro Inventia AS, som søker på vegne av Telenor, fra Vefsn kommune 25. januar sier også at kommunen gir dispensasjon fra et areal regulert til landbruksformål.

Dekningsdirektøren i Telenor: - Vil ikke bygge ut med 4G-dekning over alt i Vefsn og Leirfjord 

– For oppføring av basestasjon. De samfunnsmessige fordelene med en ny basestasjon i et område med dårlig mobilnett er klart sterkere enn ulempene tiltaket medfører, skriver kommunen.

I en høringsrunde i forbindelse med dispensasjonssøknaden har Røssåga Siida påpekt at området ligger i ei flyttlei for reindrifta.

– Vi har avklart med reindriftsansvarlig hos Fylkesmannen i Nordland at etableringen er kurant ut fra situasjonen i området. Flyttleia er allerede tungt berørt av bebyggelse og annen infrastruktur i området, skriver kommunen.

Kommentarer til denne saken