Gå til sidens hovedinnhold

Nå arrangerer de 17. mai-feiring på Olderskog likevel: - Vi må jo bare det

Artikkelen er over 1 år gammel

I slutten av april kom beskjeden om at det så ut til at det ikke ble markering av nasjonaldagen på Olderskog. Nå tar Olderskog gutter 2009 med foreldre og foresatte på seg ansvaret for arrangementet.

– Det ville vært snålt å ikke feire 17. mai her. Da måtte vi sendt all Olderskog-rampen, og de eldre på Olderskog til Mosjøen-skolen, sier Simen Sandvik Thommassen, som tydelig ikke synes det hadde vært noen god ide.

17. mai-feiring er en tradisjon ved flere skoler, også Olderskog. Før den nye skolen ble bygget hadde faste klassetrinn ansvaret for arrangementet en periode, og Vefsn skolekorps en periode. Etter 2014 har det variert hvilket av lagene til Olderskog IL som har arrangert. I år hadde ingen tatt det på seg før Olderskog gutter 2009 nå melder at de skal arrangere. Foreldrene er i full gang med planlegging og fordeling av oppgaver. I tillegg til før og etterarbeid har de til nå fordelt oppgaver til 14 personer på selve 17. mai.

Kort varsel

På foreldremøte torsdag 2. mai ble bestemmelsen tatt, og dermed har foreldrene 15 dager på seg før grunnlovsdagen.

Blant oppgavene som skal fordeles er baking, og salg av 40–50 kaker, kontinuerlig kaffekoking, organisere sitteplasser og god framkommelighet.

– Kakebaking tror jeg ikke blir det største problemet. Vi skal bruke Facebook, og håper på en smitteeffekt når noen sier de skal bake, sier Renate Leiknes. Hun har allerede fått beskjed om at noen vil bake selv om de ikke kan hjelpe til på selve dagen.

Les også

Avlyser 17. mai feiringen på Olderskog: – Det er kjempetrasig

 

Vefsn skolekorps skal spille, det blir leker for barna, konkurranser med sponsede premier, taler av elever fra 6. trinn, flere taler, is, kaffe og varm mat fra Vefsn storkjøkken er bestilt.

– Vi er veldig glade for at det blir rømmegrøt og lapskaus i år også, det er tradisjon. All ros til Vefsn storkjøkken. Jeg tror ikke det hadde gått hvis ikke vi hadde fått maten varm, sier Lillian Thorvaldsen.

Det er flere grunner til at fotballaget valgte å ta på seg dette.

– Det er kjempeviktig for bydelen at vi har 17. mai-arrangement, sier Kirsti Wang Forså, og foreldregruppen snakker videre om den gode stemninga på Olderskog, småbarnsforeldre som blir kjent over en kaffekopp og ungdommer som bruker tida på og ved fotballbanen.

Komiteen sitter sammen og prater om arrangementet og planlegger mens guttene og trenerne har fotballtrening ute.

- Vi må jo bare ta det, iallfall hvis alternativet var at det ikke skulle bli noe arrangement, sier de sammen.

Med dugnad før, under og etter 17. mai kan det hende det klinger litt ekstra i kassen for fotballspillerne på gutter-09 denne våren.

Økonomi og tradisjon

– Hva har økonomien i 17. mai-arrangementet å si for dere?

– Det har alt å si! sier Nadia Gjerstad.

– Vi vet aldri hvordan det går, men vi håper jo på å få igjen i salgsinntekter for det vi kjøper inn for, men alt annet er pluss, sier Leiknes.

Samtidig som tradisjon er viktig for foreldregruppa, er også økonomien til laget, slik at barna kan komme seg på turneringer og liknende viktig. Flere snakker også om at dette kan være hyggeligere enn å selge dopapir og ankelsokker, som er typiske salgsvarer for å skaffe inntekter.

– Vi gleder oss veldig. Jeg elsker å styre med dette, sier Thorvaldsen.

Kommentarer til denne saken