Gå til sidens hovedinnhold

Melankolsk visetronika på dialekt

Artikkelen er over 4 år gammel

Evelyn Mali (24) fra Mosjøen debuterer med EP-en «Undertona Av Uvær» og synger på vefsning.

Lokalt ble vi først oppmerksom på Evelyn Mali, eller Evelyn Moen Ljøkjell som hun het da, under Helgelendingens låtskriverkonkurranse «Bandwagon» høsten 2011. Hun vant den lokale finalen i juni 2012. Da laget hun for det meste låter med engelske tekster. Når hun nå kommer ut med sin første EP-plate er det norsk og dialekt som gjelder.

– Jeg har skrevet noen nyere låter på engelsk sammen med andre artister, men for meg er det norske tekster som gjelder nå. Det blir mer personlig og nært når man skriver på sitt norsk og på egen dialekt. Og så syns jeg klisjeer låter enda mer pinlig på norsk enn de gjør på Engelsk, derfor er det en større utfordring for meg å skrive gode tekster på norsk, sier Evelyn Mali.

Studio i Trondheim

Den nye plata består av fire låter, to helt ferske og to låter som har vært gitt ut på nett tidligere.

– Alle låtene er spilt inn i Trondheim sammen med gutta i Big Hall Audio. Eller, det vil si at enkelte spor er spilt inn i Mosjøen sammen med Tor-Erik Lorentzen som også er en del av Big Hall Audio gjengen. Han er også fra Mosjøen og når vi har vært i Mosjøen har vi jobbet i farens studio, forteller Mali.

Hun har samarbeidet med Big Hall Audio over flere år.

– Da de hadde bygd opp det nye studioet i Trondheim spurte de om jeg ville komme å lage musikk sammen med dem. De har vært med meg fra starten og har vært med på å utvikle sounden mitt.

Nytt band på gang

Evelyn Mali har fortsatt base i Mosjøen, men hun forteller det blir en god del reising i forbindelse med musikerkarrieren.

– Jeg reiser mye til Trondheim for å jobbe i studio og forberede nå å spille inn noen helt nye låter. Og så reiser jeg en god del til Bergen og managementet mitt som har base der, forteller hun.

Sist høst gjorde hun en rekke konserter. Da framførte hun egne låter akustisk og helt alene på scenekanten.

– Men nå har jeg fått stablet et eget band på beina og øvingen starter snart. Det skal bli hyggelig å få selskap på scenen, men også å få muligheten til å framføre låtene mine med band mer likt slik jeg låter i studio.

Evelyn Mali får stadig mer oppmerksomhet og respons for musikken sin, men også for sitt engasjement for Nepal. Hun var i landet da et alvorlig jordskjelv rammet landet i april 2015. Over 7.000 mennesker døde i forbindelse med skjelvet. Mali var i Nepal i forbindelse med at folkehøgskolen hun gikk på var involvert i driften av et barnehjem der. Etter hun kom hjem laget hun låten «Bønneflagg», inntektene fra låten går til barnehjemmet. Dette vakte Dagbladets interesse.

– En venn av journalisten hadde vært på en av mine konserter og hørt meg snakke om det som skjedde og fikk høre låten. Hun tipset journalisten og så ble det sak i Dagbladet. For meg er det fortsatt viktig å minne om denne katastrofen imellom alt det andre forferdelige som skjer rundt om.

Kommentarer til denne saken