Den ferske plata, som har fått tittelen «Absurdo», ble til ved en aldri så liten tilfeldighet.

– Vi var på turne i Finnamrk og Troms. Vi var innom på besøk hos NRK i begge fylkene. I troms var det en tekninker som tok initiativ til å gjøre ei innspilling, og det ble vi med på, forteller Bendiksen.

I kirka

«Absurdo» ble spilt inn en søndag ettermiddag i Elverhøy kirke, bare rundt hundre meter fra der hvor Bendiksen ble født. Innspillingen ble gjort etter at bandet hadde kjørt i timevis fra forrige spillejobb og norn timer før neste konsert.

– Det gikk ganske raskt, ja. Vi spilte in hver låt to eller tre ganger for å være sikre på at vi hadde et utgangspunkt vi kunne bruke.

En slik innspillingsmetode gir en plate en konsertfølelse siden det meste er spilt inn live.

– Vi bruker jo flere spor, men det er vanskelig å klippe i innspillingen siden alle instrumentene høres litt på alle sporene. Miksingen av låtene er gjort sammen med Jan Erik Kongshaug i Rainbow Studios. vi tok bort en god del av «kirke-klangen», altså den musikalske romfølelsen, forklarer Bendiksen.

På spansk og norsk

Interessen for Tango fikk Bendiksen da hun flyttet til Oslo på midten av 90-tallet.

– Der begynte jeg å danse tango. Etter hvert gikk jeg litt lei dansinga, men ble mer interessert i musikken, forteller hun.

Bendiksen mener tangomusikk passer det nordnorske lynnet.

– Vi fra nordlendinger er litt latino i sjela og latinotango passer bra for oss, mener hun.

– Men hva er forskjellen på latinsk tango og finsk tango?

– I utgangspungtet er de nok ganske like, men jeg vil si den finske tangoen er mer introvert en den sør-amerikanske.

Interessen for tangomusikken har bragt Bendiksen på mange reiser, blant annet til Argentina.

– Der ble jeg overbevist. Tangoen stammer jo også fra kulturelle impulser som har reist fra Europa, blant annet kan du høre napolitansk sang i enkelte tangoer.

I 2011 gjennomførte BEndiksen tangoprosjektet «Sørover» som besto av forestillinger, konserter og en CD. Tekstene var gjendiktet til norsk av Ragnar Olsen.

– Nå synger jeg for det meste på spansk, men det kommer nok en sang eller to med norsk tekst når vi spiller på Kulturverkstedet torsdag, lover Bendiksen.

Låtene på den nye plata er det stort sett Bendiksen som har valgt ut.

– Det er låter jeg har hatt lyst til å jobbe med. Jeg synger ikke låter jeg ikke liker. De andre i bandet kommer selvsagt med forslag , og hvis jeg liker låtene tar vi dem med. Det kan også bli noen helt nye låter under konserten.

Trio Nevado består i tillegg til Nina Bendiksen av gitaristene Mathias Balado og Torbnjørn Sandvik.