Gå til sidens hovedinnhold

Viste solidaritet og støttet MC mot mobbing

Artikkelen er over 5 år gammel

125 motorsyklister viste sin solidaritet og støttet aksjonen MC mot mobbing i Mosjøen søndag.

Aksjonen er landsomfattende, og har sin bakgrunn i Odins stiftelse. Odin Olsen Andersgård valgte i 2014 og ta sitt eget liv etter å ha vært utsatt for mobbing i mange år.

Første i 2015

Det var Odins sambygding, Håvar Haaby, som først fikk ideen til MC-paraden etter selv å ha deltatt i et fakkeltog mot mobbing i Oslo.

Haaby er MC-entusiast og postet en idé om MC-parade mot mobbing på Facebook etter fakkeltoget mot mobbing i Oslo, som ble arrangert etter at mobbehistorien om Odin ble landskjent. Første MC- parade mot mobbing ble avholdt i 2015.

Det kom motorsyklister kjørende både fra Sandnessjøen, Nesna, Leirfjord, Mo i Rana, Trofors og Hattfjelldal for å delta på søndagens arrangement i Mosjøen. Første stopp var Esso på Halsøy, for deretter å kjøre samlet i kortese inn til Mosjøen Sentrum. Der holdte Siri Elise Ryvoll (engasjert av Vefsn Ungdomsråd) fra Vg1, musikklinja i Mosjøen appell, og hun hadde med seg flere elever fra musikklinja som sto for underholdning.

Strålende fornøyd

Alt i alt gikk arrangementet over all forventning, så det er tydelig at dette er en viktig sak for mange. Det fine været bidro selvsagt også til at mange tok turen.

Morten Jensen, leder i Mosjøen MC-klubb, og Knut Bjarne Derås, initiativtaker for aksjonen på Helgeland, var strålende fornøyd med at så mange møtte opp og bidro til en flott dag.

Kommentarer til denne saken