Finner ikke oljesynderen

Det er ikke bare vann som kommer ut i dette røret rett bak NAF-stasjonen i Mosjøen. 
(Bilder: Rune Pedersen)

Det er ikke bare vann som kommer ut i dette røret rett bak NAF-stasjonen i Mosjøen. (Bilder: Rune Pedersen)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Noen slipper oljesøl ut i Vefsna, men kommunen vet ikke hvem synderen er.

DEL

– Dette er en alvorlig sak som vi skal prøve å finne ut av, sier Steinar Stien som er avdelingsleder vann i Vefsn kommune.

Hyppig

Vefsn kommune har brukt flere titall millioner kroner på å sanere utslipp til Vefsna, men klarer åpenbart ikke å bli kvitt alle ureglementerte utslipp. Turgåere som alarmerte Helgelendingen tirsdag, sier dette ikke dreier seg om et enkelttilfelle, men at det gjentar seg med jevne mellomrom. Tirsdag formiddag lå det en tynn oljefilm på elveoverflata like bak NAFs verksted på Øya.

Har påtalt problemet

– Jeg syns dette er ille og er ikke med på at det ikke går an å løse dette problemet, sier Ketil Karlsen. Han sier han påtalte problemet overfor kommunen i fjor, uten at noe skjedde. Karlsen minner om at vi faktisk har sendt folk til månen, og at det skjedde allerede i 1969.
– Da bør det være overkommelig å finn ut av dette, understreker han.

Hyppigst før helga

Ola Sparby er også en hyppig bruker av den flotte turstien langs Vefsna. Han sier at turister har påtalt at det lukter bensin langs gangstia litt lenger ned i elva. Han mener å ha observert at utslippene skjer hyppigst før og etter helg.
Steinar Stien understreker at det bare er rent overflatevann som skal ut i Vefsna. Han sier verkstedene på Øya har oljeutskillere som skal forhindre at det slippes ut olje. Nå akter Stien på nytt å sende et kamera inn i røret for å finne kilden til forurensinga av Vefsna.

Artikkeltags