Vil slippe å leie elektrikere til el-skap før store arrangement i Mosjøen

ARRANGEMENTSBY: Mosjøen sentrum fotografert fra Øyfjellet

ARRANGEMENTSBY: Mosjøen sentrum fotografert fra Øyfjellet Foto:

Elektrisk tema tatt opp i Vefsn formannskap onsdag

DEL

– Dette er en kostnadsbesparende og effektiv løsning, sa leder Bjørn Larsen Mosjøen næringsforening i en orientering i Vefsn formannskap onsdag.

Han forklarte at Fagråd for handel og arrangement, teknisk etat i Vefsn kommune, Bilfinger og MON på morgenen samme dag møttes for å diskutere muligheter for å få installert permanente el-skap på fire steder i Mosjøen.

– Vi har kun et slikt skap i sentrum i dag, og det er ved torgscenen. Helgeland Kraft har kvittet seg med sine elskap i sentrum. Bilfinger har kjøpt skapene og tilbyr denne tjenesten til arrangører. Problemet er at skapene bør kunne brukes direkte, uten å være avhengig av at en elektriker på forhånd må kople opp, noe som er svært kostbart, sa Larsen. Han viste politikerne en enkel skisse av fire prioriterte punkt i sentrum som er aktuelle for å få montert opp slike skap:

  • Trafo ved NANO
  • Lengst nord i gågata (ved inngang til gamle Tippen)
  • Ved Specsavers
  • Ved Garasjepuben

– Dette med å ha slike skap som kan brukes direkte av arrangører, er allerede gjennomført i Sandnessjøen. En slik løsning gjør det langt enklere å arrangere. Vi håper jo at slike skap kan settes opp gjennom et spleiselag, for eksempel mellom Helgeland Kraft og kommunen. Jeg tror det er en fordel om Vefsn kommunen eier skapene, sa Larsen.

Han la til at Bilfinger skal sette opp et regnestykke for kostnader med å montere opp slike skap.

– Dette vil gi gode strømløsninger for alle de store arrangementene i byen, som Tiendebytte, Julebyen, Bysprinten, Hanedagene og Byfesten, sa Larsen.

Espen Isaksen (Ap), for øvrig leder i MIL fotball, supplerte med å si at laget i år kostet 100.000 kroner på et permanent el-skap. Bakteppet er Kippermocupen og høye leieutgifter på slike skap tidligere.

– I 2016 leide vi skap og kabler for 120.000 kroner. Å kjøpe et permanent strømpunkt sparer penger på sikt, sa Isaksen.

Artikkeltags