Kirkens Bymisjon på plass i Mosjøen: - Vil gjøre byen enda litt varmere

Kirkens Bymisjon åpnet fredag dørene i Mosjøen, og har med det landet permanent på Helgeland. Planen er etterhvert å utvide med kontor i Mo i Rana.

DEL

Kontoret ble åpnet for folk flest klokken 14 fredag, foranlediget av flere seanser med inviterte fra både kommunalt hold, fra Kirkens Bymisjon sentralt og fra frivilligheten.

Det er Olav Karlsen som leder Kirkens Bymisjons avdeling på Helgeland i Mosjøen, supplert av arbeidsleder Frank Ivan Bjørkmo.

En av initiativtakerne til å få etableringen på plass, er kirkeverge Ernst Hegdal i Vefsn kommune.

I en kort tale viste han til en ikke ukjent størrelse fotballfans imellom. Han konstaterte at dagen var «en gledens dag».

– At Olav ble avdelingsleder er like stort som at Ole Gunnar Solskjær ble trener for Manchester United, sa Hegdal og fikk latter i retur. Han minnet om ansvaret til alle og enhver.

– Dette tilbudet krever også noe av innbyggere. Folk flest må ta til seg dem som sliter på ulike vis. For enkelte gir tilbudet i seg selv svært mye. For andre kan tilbudet være et springbrett til å komme tilbake dit de en gang var i livet, sa Hegdal.

Lill Karin Aanes fra Termik takket Olav for at hun har fått være med i en arbeidsgruppe i forbindelse med oppstarten.

– Termik har over flere år sett et behov for Kirkens Bymisjon i Mosjøen. Å være frivillig kan til tider være som en livsstil, og nå blir Kirkens Bymisjon som en avlasting for oss. Vi må støtte opp om etableringen, dette er et supert tilbud, sa Aanes.

– Gull verdt å kunne sparre med dere. Vi ønsker å bidra til at Mosjøen blir en enda varmere by. Her er allerede varmt og godt, og sofaen dere sitter i har vi fått fra Termik, sa Karlsen.

Artikkeltags