Gladmelding til slalåmfolket

BARNEBAKKEN: Tråkkemaskina har allerede vært i barnebakken, og slik ser det ut i Kjemsåsen nå. Det har vært skileik i barnebakken, og rekrutteringa er meget god. Til helga håper Mosjøen slalåmklubb å åpne hovedbakken.   FOTO: MOSJØEN SLALÅMKLUBB

BARNEBAKKEN: Tråkkemaskina har allerede vært i barnebakken, og slik ser det ut i Kjemsåsen nå. Det har vært skileik i barnebakken, og rekrutteringa er meget god. Til helga håper Mosjøen slalåmklubb å åpne hovedbakken. FOTO: MOSJØEN SLALÅMKLUBB

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mosjøen slalåmklubb tar sikte på å åpne hele alpinanlegget i Kjemsåsen til helga. Barnebakken er i drift.

DEL

– Selvsagt er det værforbehold. Vi tråkket bakken i mellomjula, og så lyst på det, men noe av snøen regnet bort, forteller Jan Erling Saue i Mosjøen slalåmklubb.

Tirsdag var han i bakken for å se på forholdene, og han forteller videre at det bør komme noen centimeter med snø fram mot helga.

– Det er de som tråkker bakken som bestemmer, men vi er optimister. Regn og noen plussgrader i Mosjøen betyr som oftest at det snør i Kjemsåsen. Værmeldingene er ganske gode, sier han.

Suksess med skileik

I barnebakken har aktiviteten kommet i gang, og Saue er overveldet over interessen.

– Første treningskveld var det 30 unger i bakken, og sist helg var det også mange. Vi tar sikte på å kjøre skileik hver torsdag, og vi har bestemt oss for å ta imot alle fra 10 år og nedover, sier Saue som var sportslig ansvarlig i klubben forrige sesong. Nå har Kristin Kjemsås tatt over den jobben.

Han forteller at klubben har godt med folk som kan ta seg av de yngste, og at rekruttering har høyeste prioritet denne vinteren.

– Vi er så mange at vi kan ta puljer over i storbakken når de er gode nok til det. Det er først og fremst skileik, men selvsagt ønsker vi at de skal kjøre litt porter etter hvert.

Mosjøen slalåmklubb har seks-åtte aktive, medregnet veteranene, som kommer til å kjøre noen renn denne sesongen.

– Jeg anbefaler folk å følge med på facebooksiden vår. Der skal vi oppdatere hvordan det ligger an før helga, sier Jan Erling Saue.

PS! Alpinanlegget på Skillevollen i Rana har åpnet. Der har de produsert kunstsnø, og bakken åpnet mandag denne uka.

Nabobakken i sør, Grong skisenter i Bjørgan, ble åpnet før jul. Der har de også snøkanoner.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags